default-header

PieterM

PieterM

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Hart & UWV #93796
  PieterM
  Deelnemer
  Hallo Mede Forumleden,
   
  Ja, is al weer enige tijd geleden een berichtje van mij. Ik ben die roepende in de woestijn omdat het niet werkt zoals het zou moeten zijn. Vorig jaar is het mij gelukt dat ik een baantje heb geaccepteerd van 16 uur. Vanaf oktober 2018 begonnen en kon mijn restverdiencapaciteit maximaal benutten. ik heb een restverdiencapaciteit van zeg maar €950,00 per maand bruto. daarvan wordt ik € 1.070,00 gekort op mijn huidige WGA uitkering omdat hun daar vakantiegeld op loslaten. Vanaf dat moment dat ik zelf dus geld (loon) ontvang wordt mijn vaste uitkering een voorschot. Na 3 maanden wordt dat berekend omdat dan het UWV van de belastingdienst ziet wat ik allemaal heb ontvangen en dan trekken ze alles weer recht. Heb ik teveel gehad (loon) moet in terugbetalen anderzijds ontvang ik terug.
   
  Werken loont, maar maakt het zeker niet makkelijker. Je moet donders goed in de gaten houden omdat vanaf oktober 2018 geen maanden meer hetzelfde was m.b.t. heffingen en inhoudingen. Omgerekend en zoals het er nu uitziet houd ik van die €950,00 inkomsten er ca. € 230,00 aan over. Daar sta je dan voor te werken. Echter omdat mijn werkgever alleen reiskosten betaald bij en vanaf 15 km ontvang ik dus niets en kost het mij geld benzine. mijn laatste berekking houd ik € 146,00 netto over.
   
  En daar houdt een UWV geen enkele rekening mee.
   
  Mijn nieuwe werkgever ontvangt voor mij via  UWV een loonkostenvoordeel van tenminste drie jaar van ca €3,00 per uur omdat ik een werknemer ben met een arbeidsbeperking. Daarnaast kan hij gebruik maken van de zogenaamde no-risk polis van het UWV. Als ik dan ziek wordt wat inmiddels al een keer gebeurd is begin januari 2,5 week hartklachten. krijgt hij volledig ziektekosten terug van het UWV.
   
  Echter en nu komt het !!! wordt ik op mijn loonstrook geconfronteerd met een inhouding ziektekosten omdat werkgever niet 100% doorbetaald bij ziekte maar 70% en dat gelijk al in het eerste jaar van de 104 weken ziektewet. Bij navraag kan dat inderdaad. geen CAO. Dit terwijl hij via de no-risk polis wel voor 100% terug krijgt.
   
  Dus wie wordt nu genaaid. Als ik genaaid wordt wil ik ook gekust worden. Iedereen mag dit weten
   
  UWV hierover geïnformeerd en hun reactie was maakt u zich maar geen zorgen wat u tekort komt vullen wij weer aan. Geloof ik nog?!
   
  Tot zover weer even een update. En…. oh ja wacht nog steeds op de rechtbank vanaf september 2016 omdat ik vindt dat ik een IVA uitkering zou moeten hebben. Dan heb ik eindelijk rust na meer dan 40 jaar arbeid.
  In reactie op: Hart & UWV #93795
  PieterM
  Deelnemer

  Hallo Gerhard,

  Ja, heeft teven geduurd mijn reactie maar zoals je al schrijft is dit precies wat er natuurlijk gaande is met metingen en koude waarden.

  Helaas nog niets vernomen om naar de rechtbank te komen duurdt  nu al vanaaf september 2016. Ben inmiddesl met een baatnje begonne van 16 uur vanaf oktober 2018 echter midde ajn uarie alweer uitgevallen. met hart klachten en ernstige vermoiwtheids klachten. UWV gemeld en krijfg de mededeling je valt nu onder de 104 regeling nieuwe werkgever. Je kunt dit via hun bedrijfsarts reglen indien je gezondheid verslechterd.

  Einde bericht, Ja daar kan je het dan mee doen.

   

  In reactie op: Hart & UWV #93762
  PieterM
  Deelnemer

  Hallo Mede forumleden,

  Hier weer even een berichtje daar het al weer bijna een jaar geleden is. Ik ben nog steeds in afwachting van een uitnodiging van de hoge raad in Utrecht.

  Ja, het duurdt lang. Gezondheid nog gelukkig het zelfde, ik bedoel is niet slechter geworden wat zeker gekund had. Ben nog steeds aan het soliciteren, echter zonde resultaat.

  Houdt jullie op de hoogte indien uitnodiging op de mat valt.

  Groetjes PieterM

  In reactie op: Hart & UWV #93646
  PieterM
  Deelnemer

  Hallo Medeforumleden,

  Na enig beraad ga ik er toch voor naar de hoge raad CRvB in Utrecht. zal wel weer in 2018 plaatsvinden.

  Ik ben het nog steeds niet eens met de werkwijze en de beslissing dat men niet in de IVA kan komen als je duurzaam arbeidsongeschikt bent ddor je ziekte beeld en het alleen maar slechter met je gaat.

  In reactie op: Hart & UWV #93632
  PieterM
  Deelnemer

  Hallo Mede forumleden,

  Eindelijk de uitslag van de rechter in Arnhem en UWV Arnhem.

  Helaas voor mij zaak verworpen.

  UWV arts heeft met al mijn beperkingen rekening gehouden ?

  Het extra ingebrachte expertise onderzoek, onafhankelijke verzekeringsarts mocht niet baten eveneens verworpen.

  Ik blijf 77,7% afgekeurd en moet mijn restverdiencapaciteit van ca. € 1.000,00 zelf verdienen. Waar ? Ja, solliciteren geen urenbeperking gewoon 40 uur.

  Arbeidsdeskundige vindt baantjes, machinebankwerker (Metaal bewerker) , wikkelaar elektromotoren en het laatste baantje eruit geperst uit hun zg. BORG systeem van 2002 pakketdienst bezorger. Nou ja zeg het maar. ?

  Met mijn beperkingen blijf ik erbij dat ik op de vrije arbeidsmarkt geen schijn van kans maak.

  Omdat geen enkele werkgever mij onder deze omstandigheden wil aannemen.

  Wat ook nog eens zeer frustrerend is dat binnen één week de uitslag al binnen kwam.

  Moest ik daar nou een jaar van spanning op wachten.

  Of …. was het al beslist voordat ik naar Arnhem ging. ?

  UWV Arnhem en Rechtbank Arnhem helpen elkaar ?, ik begin te denken aan politiek besluit dat dit niet meer om mij gaat maar om zoveel mogelijk mensen uit de IVA te houden.

  Wordt voor het eerst gekeurd in juni 2015 door UWV ziektewet en volledig arbeidsongeschikt. Dan in juni 2016 keuring WIA door dr. S.S. Audhou keurt mijn beter. Terwijl iik slechter geworden was dat jaar. en wordt door Arbeidsdeskundige voor 64,8% afgekeurd. Zeer vervelend verhoor bij deze laatste. Heb dan ook direct klacht ingediend naar werkwijze arts.

  Bezwaar hoorzitting dr. J. K. van Essen herkeurt en arbeidsdeskundige vindt dat ik, ja wel 77,7 % afgekeurd ben. 2,3 % net niet. !  Arts vindt niet dat ik duurzaam arbeid ongeschikt ben voor de IVA.

  Uiteindelijk de rechter in Arnhem Mw. mr. S. W. van Osch-Leysma vindt dat UWV voldoende hun best gedaan hebben met onderzoek(en) en rekening houden met beperkingen van mij.

  Nou ik kan jullie vertellen dat alle bovengenoemde baantjes echt niet van toepassing zijn voor een hartpatiënt met hartritmestoornis, hartfalen, meerder Tia's, hernia en depressieve klachten.

  En natuurlijk kan je van alles en nog wat mankeren. het gaat om die verdomde WGA die ex werkgever nog moet meebetalen. Ben nog declarabel voor UWV. en bij IVA niet meer.

  Ook al hierom gaat het niet om mij maar is het een politie besluit.

   

  Ik beraad mij nu in overleg met alle mensen die mijn een gezond hart onder de riem steken.

  In hoger beroep te gaan. C.R.v.B. te Utrecht.

   

  Kom op voor je rechten. !!!

  In reactie op: Hart & UWV #93609
  PieterM
  Deelnemer

  Hallo mede forumlezers,

  Het gaat dan eindelijk gebeuren heb in augustus een afspraak bij de rechter over mijn bezwaar waarom niet in IVA maar in WGA ondanks geen hestel mogelijkheden e.d.

  Houdt jullie op de hoogte

  In reactie op: Hart & UWV #93544
  PieterM
  Deelnemer

  Hallo medeforumleden ,

  na mijn laatste hoorzitting ga ik samen met mijn advocaat toch in hoger beroep.

  wil graag aantonen dat hier politieke zaken meespelen m.b.t. keuringen en het steeds opnieuw vinden van nonsens baantjes uit een systeem van 2002. Of het nu WGA of IVA is.

  er moet iemand opstaan.

  groet, PieterM

  In reactie op: Hart & UWV #93531
  PieterM
  Deelnemer

  Onlangs bij de hoorzitting geweest nu uitslag 77,7% afgekeurd !? Was 64%

  dus net niet op 2,4% na dat is frustrerend.

  arbeidsdeskundige blijft maar lullige baantjes vinden.

  of mag ik gewoon geen iva krijgen. Wat is dit toch ?

  jaren gewerkt met beperking en nu echt op.

  Lijkt wel politieke beslissing ?

   

  In reactie op: Hart & UWV #93524
  PieterM
  Deelnemer

  Hallo Jacob,

  Dat is nou precies wat ik bedoel en voor ga. Urenrestrictie

  Ik heb nu de maximale uitkering m.b.t. uurdagloon. en als ik niet de rest verdienrescapciteit kan halen schiet mijn afkeur percentage omhoog bij de arbeidsdeskundige.

  want met 20 uur minder haal ik nooit mijn laatst verdiende loon.

  Ik wacht dus maar even af wat UWV nu doet.

  Later meer

   

  In reactie op: Hart & UWV #93522
  PieterM
  Deelnemer

  [quote=..Jacob..]

  Ik heb het al eerder gezegd, hartproblemen ziet het Uwv niet echt meer als een belemmering om te werken.Dat jouw medicijnen hartfalen veroorzaken klopt ook, het hart wordt gewoon afgeknepen om juist te sparen.Maar ik zou het toch eens met je cardioloog bespreken, als laaste kun je nog een rechtszaak voeren tegen het uwvmaar dan moet je wel erg zeker zijn van je zaak.

  Wat is de pompfunctie van je hart nog? Dit is wel een belangrijk criterium.[/quote]

  Hallo Jacob mijn pomfunctie zit tussen 33 en 40 %

  In reactie op: Hart & UWV #93516
  PieterM
  Deelnemer

  Hallo allemaal, Ik ben onlangs bij de hoorzitting geweest van het UWV en kreeg daar te horen. Als ik met mijn medicatie stop mijn hartfalen zomaar kan terugkeren. Vandaar ben ik niet duurzaam arbeidsongeschikt. Al mijn beperkingen die ik ondervindt van mijn hartritmestoornissen en hartfalen komen dus door de medicijnen ? En doorkom moet ik gewoon 40 uur werken. Snappen jullie het nog ? Wacht nog even op de nieuwe beschikking. Maar ga hier in Nederland Arnhem een voorbeeld stellen van genoeg is genoeg. UWV is een verzekering voor werknemers en moeten hun verantwoordelijk nemen. We hebben tenslotte jaren premie uit ons salaris meebetaald. Later meer !!!

  In reactie op: Hart & UWV #93507
  PieterM
  Deelnemer

  Hallo Jacob,

  is natuurlijk gedaan, echter door goede trouw in het verleden door vaak binnen de organisatie te wisselen tussen de diverse BV's. 

  Was ik vanaf 2010 ineens opnieuw in dienst, omdat ze het dochterbedrijf waar ik op de payrol stond, althans dat dacht ik. Verkocht hadden aan derde partij.

  is voor de wet een andere werkgever, ondanks dezelfde functie. Ja heel vies en doortrapt.

  alleen daar werd ik al ziek van.

  maar goed moet nu echt aan mijzelf denken en werken. Ben als 14 jarig piempje begonnen heb alle stappen doorlopen tot mijn laatste functie opgewerkt als manager vastgoed. En toen werd hij te duur ?

  wil rust na meer dan 40 jaar bloed, zweet en tranen. 

  Gr. Pieter

  In reactie op: Hart & UWV #93504
  PieterM
  Deelnemer

  Hallo Jacob,

  In ben in 2014 ontslagen, niet door mijn ziekte maar om economische redenen zeiden ze, Bull Schit dus.

  Maar goed ben direct ziek geworden van dit ontslag en nu na twee jaar Wia wga.

  In reactie op: Hart & UWV #93501
  PieterM
  Deelnemer

  Hallo Medeforumleden,

  Ik wil jullie allen graag bedanken voor jullie reacties in deze, doet me goed.

  Begrijp uit het laatste bericht van Jacob, dat mijn ex werkgever ook meebetaald aan mijn uitkering ? Nou die gaat duren tot de zomer van 2019. WGA.

  Dus toch nog gerechtigheid na onslag na 40 jaar. Zonder enige vergoeding.!

  Probeer nu in de IVA te komen, omdat ik dit aanvecht tijdens een hoorzitting volgende maand.

  Echt het gaat echt niet meer !

  gr. Pieter

  In reactie op: Hart & UWV #93490
  PieterM
  Deelnemer

  Ben onlangs gekeurd en voor 65% afgekeurd. Krijg nu voor 36 maanden een wia uitkering op basis van mijn loon en arbeidsverleden.

  Echter door mijn hartfalen en hartritmestoornissen vindt een verzekeringsarts dat ik toch gewoon 40 uur kan werken.

  natuurlijk met beperking van zware arbeid, maar enig rust om te herstellen krijg ik niet. Ik ben 55 en heb 40 jaar gewerkt bij 1 en dezelfde werkgever. Echter om zogenaamde economische redenen ontslagen.

  Maar om nu in de wia en dan iva te komen moet je eerst terminal zijn.

  wie heeft hier nog meer last van.

  groetjes Pieter 

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)