default-header

Dolores

Dolores

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 61)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #82296
  Dolores
  Deelnemer

  Wij laten ons gewoon niet zo graag betuttelen. Wat is er nou zo moeilijk aan dat de rokers ook een plekje willen, i.p.v. buiten gezet te worden. Ik snap het niet hoor. Bovendien gaat het terugdraaien van het rookverbod over de kleine gezellige buurtcafe’s e.d. niet om de grote zaken waar veel mensen komen.Bovendien hebben die best wel geld om een rokersruimte in te richten. En ons vergelijken met het buitenland? Tja je kunt geen appelen met peren vergelijken toch?

  In reactie op: Reanimatie verbod #82284
  Dolores
  Deelnemer

  Zeker hartstikke fijn dat u er nog bent. Daarom is het zo goed dat veel mensen leren hoe je moet reanimeren op een reanimatiecursus. Waar het volgens mij om gaat is dat mensen evengoed de keuzevrijheid moeten hebben om niet meer gereanimeerd te willen worden.
  Ikzelf kan reanimeren en zal dit dan ook altijd doen, mits iemand een penning heeft om an te geven dit echt niet meer te willen.
  Veel succes verder.

  In reactie op: Noodklok luidt voor vrije keuze patienten #82266
  Dolores
  Deelnemer

  Yes.

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #82256
  Dolores
  Deelnemer

  Beste gast.
  Laat ieder alsjeblieft voor zichzelf spreken. Je plaatst ons onder de noemer “trio” in je reactie.
  Volgens mij zijn we toch echt voor zich zelf sprekende individuen hoor. Misschien hebben we weleens dezelfde mening, maar dat mag toch of niet soms. Je gaat weer groepjes maken van voor of tegen mijn mening. In de trant van: Wie niet voor mij is is dus tegen mij.
  ik hou niet van die groepjes geest.
  En als het over kwetsende woorden gaat, kan jouw buurvrouw in de kroeg Lieske er ook wat van, net als jij trouwens (lees anders je berichtje van gisteravond nog maar eens door).
  Zij begint modder te gooien naar Melanie, die nota bene net is gestopt met roken en haar best doet dit vol te houden. Waarom is het voor mensen zoals “jullie” toch zo moeilijk om een andere mening ook te respecteren? Het is echt niet zo, misschien weet je dat nog niet, dat “jullie” de “wijsheid” of de “waarheid” in pacht hebben. Jullie kunnen toch ook via mail met elkaar communiceren als jullie hier niet tegen kunnen.

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #82239
  Dolores
  Deelnemer

  Ik denk dat jij er nu echt dingen bijhaalt die helemaal hun doel missen. Maar goed ik ben het hartgrondig met je eens, laat iedereen gewoon in zijn waarde. Mensen als Lieske werpen zich op als een soort van moraalridder die strijden tegen de “slechterikken” en strijken daarmee een hoop mensen tegen de haren in.

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #82215
  Dolores
  Deelnemer

  Ik vind het intussen wel erg grof hoe je Melanie aanvalt hoor. Dat haar hersenen niet meer zo goed werken. Volgens mij heeft Melanie meer hersenen dan jij. Die kan tenminste genuanceerder tegen zaken aankijken dan jij.

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #82210
  Dolores
  Deelnemer

  Ik dacht dat deze topic ging over inmenging door de staat als het over roken gaat. Natuurlijk wordt de staat er dan bij gehaald waar ze steken laten vallen als het over de gezondheid van mensen gaat.
  Wat gaan ze vervolgens doen? Dikke mensen verbieden om naar de fritestent te gaan?
  Alcoholisten de toegang tot de kroegen ontnemen?
  Het gaat erom hoe de brave burger en de moralist tegen de roker aankijken. De nieuwe aso’s die met de nek mogen worden aangekeken en vernederd mogen worden omdat ze roken en dat met hulp van de staat.
  Ik wil echt geen promotie maken voor het roken, maar laten we elkaar alsjeblieft met respect behandelen.

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #82204
  Dolores
  Deelnemer

  Alsof restaurants massaal de regels overtraden. Ja maakt het een keer mee, dat wil niet zeggen dat het overal zo was. Moeten dan gelijk zo’n maatregelen genomen worden dat iedere roker wordt gestraft? Ik heb me overigens wel altijd netjes aan die regels gehouden en altijd rekening gehouden met mensen die last van de rook hadden.

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #82198
  Dolores
  Deelnemer

  Tja, Carsten, alles wordt erbij gehaald waar de overheid de kop in het zand steekt, terwijl een heksenjacht op de rokers wordt geopend.
  Je zegt zelf dat de overheid de taak heeft om de gezondheid van mensen te beschermen. Waarom alleen maar tegen de rokers? Vooral die moeten “hard” aangepakt worden.
  Rokers zijn geen criminelen hoor.
  En natuurlijk wordt de milieu vervuiling erbij gehaald, daar schijnt hier niemand zich druk over te maken. Dat grote natuurgebieden verdwijnen om vervuilende industrie de ruimte te geven, dat is zeker niet erg. Nee, ik met mijn sigaretje moet verdwijnen. Wat een onzin.

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #82197
  Dolores
  Deelnemer

  He Melanie, niet opgeven hoor. Er zijn nou eenmaal mensen die niet genuanceerd kunnen nadenken en vooral de moralist uithangen.
  Heel goed van jou dat je ondanks dat je gestopt bent, toch begrip voor de rokers blijft houden.
  Ik neem mijn petje af voor je!!!!!!!

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #82192
  Dolores
  Deelnemer

  Over beschaafd gesproken.
  Ik heb echt geen probleem. Waar ik wel een probleem mee heb zijn mensen zoals u die zo ongenuanceerd hun mening droppen alsof het de enige echte waarheid is.
  En net zoals ik eerder al zei, er zijn zoveel dingen waar ik niet tegen kan, wat anderen doen.

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #82189
  Dolores
  Deelnemer

  En wat betreft die pedo’s, die gaan de gavangenis is en dan is ht probleem “opgelost”?
  Dacht het niet. Die worden weer gewoon losgelaten in onze samenleving. Gaan ergens anders wonen en pakken hun kwalijke praktijken gewoon weer op.
  Die schonere auto’s komen er voorlopig echt niet. Wat zou de staat moeten doen zonder al die inkomsten van de accijnzen?

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #82187
  Dolores
  Deelnemer

  Is roken dan echt een probleem dat “opgelost” moet worden?
  Er waren toch goede regels? Een rokers en een niet rokers gedeelte in restaurants?
  Er zijn kroegen die veel geinvesteerd hebben in een goede installatie om de lucht schoon te houden, was dat dan nog niet voldoende?
  Ik snap echt niet waarom de roker overal moet worden uitgebannen.
  Er zijn zoveel dingen waar ik niet goed tegen kan, maar toch moet accepteren omdat ik nou eenmaal onder de mensen kom.
  Zo zijn er mensen die zonodig 3 keer per jaar met het vliegtuig op vakantie moeten. Enig idee hoe dat vliegverkeer ons milieu vervuilt? Ik wordt toch ook gedwongen om dat allemaal in te ademen om maar een voorbeeld te noemen.

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #82184
  Dolores
  Deelnemer

  Heel goed Melanie en Sjarel. Ik denk er precies zo over. Als je stopt met roken heb je daar je eigen motieven voor, en ik vind dat ook heel knap hoor.
  Maar dat het door de staat wordt opgelegd, en je als roker intussen als een aso wordt gezien die overal buiten wordt gesloten vind ik belachelijk.
  Je wordt om de oren geslagen met allerlei onderzoeken en voorbeelden dat het beter voor je is. Dat weten we intussen wel. Ik maak zelf wel uit wat goed voor me is, denk ik dan. En of ik stop met roken, ook dat maak ik zelf uit!
  Maar ja, ik heb al eens vaker gezegd, Nederland regelt zichzelf helemaal kapot.
  Moeten we dan alles weer stiekem gaan doen?
  Ik vind dat er best rekening gehouden moet worden met niet rokers. Maar ook met rokers moet rekening worden gehouden. Die worden nu als oud vuil op straat gezet. Wie is hier dan een aso?
  En inderdaad, de horeca zie je een langzame dood sterven. De gezelligheid is ver te zoeken. Van de zomer was het nog lekker buiten op het terras, waar je wel mag roken. Maar met de wintermaanden voor de deur zie ik het al gebeuren.

  In reactie op: Vandaag gestopt….. #82167
  Dolores
  Deelnemer

  Je kunt met recht trots zijn op jezelf Melanie. Petje af hoor.
  Mooi verhaal heb je geschreven en ik denk dat je nagel op zijn kop slaat als je zegt, mensen moeten ook “durven” stoppen.
  Heel goed gedaan!:laugh:

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 61)