default-header

Re:vraagje

Home Forums Angina pectoris vraagje Re:vraagje

#85886
Lisa
Gast

elis schrijft:
[quote]Hallo allemaal

Weet iemand als je angina pectoris hebt en hoge bloeddruk of je dan bij een plaatselijke verdoving lidocaine mag gebruiken,ik heb het jaren geleden al eens gebruikt althans het ziekenhuis dan en toen werd ik enorm beroerd,maar toen had ik nog niet eens a.p.nu moet ik weer een ingreep laten doen en weer plaatselijk verdoofd worden maar wat moet ik dan doen,wel of geen lidocaine,of wat laten jullie gebruiken,

alvast bedankt
groetjes Elis.[/quote]

Hallo Elis,

Ik hoor wel vaker over mensen die beroerd worden door verdovingen. Als er geen injectiefout is gemaakt, kan het bijvoorbeeld komen door de adrenaline/epinefrine in de verdoving (dat vernauwt de bloedvaten!) en/of er is een reactie op het conserveermiddel, zoals sulfiet, men kan zelfs op het beetje latex reageren dat meekomt uit de dop.

Ik kan er ook niet tegen (krijg nare hartkloppingen en overslagen van gewone verdovingen zoals lidocaine en ultracaine), maar ik kan wel goed tegen scandonest 3% Plain (zonder vaatvernauwer)…. dan wel meteen ook die vragen zonder het conserveermiddel sulfiet. (dus niet verdoving nemen uit grote flesjes, maar uit de kleine buisjes).
Scandonest is mepivacaine. Die scandonest bestelt de tandarts speciaal voor mij (en voor een paar andere clienten), dat is geen probleem

Succes, en groetjes,
Lisa

PS ik bedenk me net dat scandonest mogelijk alleen voor de tandarts is bedoeld, in dat geval zou je in het ziekenhuis kunnen vragen of er ook lidocaine (oid) is zonder vaatvernauwer er in. (en zonder sulfiet moet er dan ook wel te krijgen zijn denk ik)