default-header

Re:Ongerustheid steeds groter gezondheidsprobleem

Home Forums Hartcuriosa Ongerustheid steeds groter gezondheidsprobleem Re:Ongerustheid steeds groter gezondheidsprobleem

#82418
Lisa
Deelnemer

Melanie schrijft:
[quote]Dit is een origineel persbericht.

Terwijl we met z’n allen nog nooit zo gezond zijn geweest als nu. Onze
levensverwachting is hiervoor het bewijs, zegt Peter Bügel, columnist
en voormalig psycholoog aan de Huisartsenopleiding van de Universiteit
Groningen. “Er is geen moment in de geschiedenis bekend dat mensen zo
oud stierven als vandaag de dag.” [/quote]

Dat we ouder worden komt denk ik vooral door de betere mogelijkheden tot bestrijding van infecties, betere hygiene, betere operatietechnieken etc.
Maar als ik zo om me heen kijk, zie ik weinig oude mensen die ook gezond en fit zijn.
Het aantal dementerenden groeit gestadig.

[quote] Daarmee wil het bedrijf een actief tegengeluid bieden aan hypes in de
media. [/quote]

de tendens is: Iedereen moet zich vroeg laten testen op cholesterol, botontkalking, suikergehalte, bloeddruk, etc terwijl ze zich gezond voelen al. De enigen die daarvan vooral profiteren (en die het testen stimuleren) is wrsch big farma. Voor je het weet slik je een statine en andere pillen, met alle gevolgen van dien.
De wachtkamers zitten vol mensen die met van alles, dat meestal vanzelf weer over gaat, direct al naar de dokter stappen. Van griep tot een sneetje in je vinger en een gekneusde spier.
Mensen moeten misschien weer eens wat meer leren vertrouwen op het eigen vermogen tot zelfgenezing?
Al diverse malen is gebleken dat als artsen staken er minder mensen overlijden (de omzet van de apotheker daalt sterk in die tijd).

Een schimmelteen?, haal een medicijn, zegt de reclame…. maar je kunt er zelf ook gewoon iets aan doen. (kokosolie en oregano olie bv er op smeren).

Internet kan onrust geven bij het zoeken op bepaalde symptomen, maar ook juist geruststellen en inzicht geven in de media hypes.

[quote] Wt moeten we eigenlijk nog geloven en zijn we eigenlijk wel zo slecht bezig ??[/quote]

Wees altijd kritisch. De waarheid kan anders zijn dan die ons wordt voorgeschoteld.
Het is altijd al zo: wat eens als “waar” goldt, kan na een tijd achterhaald zijn. Maar dat wordt helaas vaak niet direct, noch snel toegegeven (dat men het mis had), en dat is jammer..

Ik zou zeggen volg je intuitie, eet vers voedsel (niet kant en klaar dingen of onnatuurlijk (bewerkt) voedsel), zorg dat je geen nutrientengebreken krijgt (of herstel ze), wissel inspanning en ontspanning regelmatig af, drink met mate (doe alles met mate en gevarieerd) en als je toch af en toe zondigt, geniet er dan van :laugh: en heb vertrouwen in je zelf.

Cheers 😆
Lisa.