default-header
HomeNieuwsZorgkaartNederland.nl gelanceerd

ZorgkaartNederland.nl gelanceerd

woensdag 2 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

Zorgverleners en zorginstellingen zoeken, vinden en waarderen. Daar draait het om bij de nieuwe website ZorgkaartNederland.nl die vandaag, 1 december 2009, live is gegaan.
Met de introductie van ZorgkaartNederland wordt een groot aantal Nederlandse zorgverleners en zorgaanbieders centraal gepresenteerd. ZorgkaartNederland.nl is een initiatief van de Nederlandse patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en Bohn Stafleu van Loghum, uitgeverij voor de gezondheidszorg.

Nederlandse zorgaanbod op website en Iphone in kaart gebracht
ZorgkaartNederland.nl is het geschikte hulpmiddel voor consumenten die een huisarts, specialist of ziekenhuis zoeken. Ook tandartsen, fysiotherapeuten en andere (para)medische zorgverleners zijn vindbaar. Verder wijst ZorgkaartNederland.nl -zowel thuis als onderweg- de weg naar patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars, GGD's en andere zorgloketten. Zo bieden de website en de Iphone applicatie een centraal overzicht van het veelal versnipperde en lastig te traceren regionale zorgaanbod.

Centraal overzicht waarderingen en kwaliteitsinformatie per zorgverlener
Per zorgverlener of zorginstelling vinden bezoekers aanvullende informatie, zoals verwijzingen naar kwaliteitsonderzoeken of onderzoeken in andere media. Belangrijke informatie over de zorgverlener of zorginstelling komt ook van de zorgconsument zelf, die een waardering van zijn of haar zorgverlener op de site kan achterlaten. Tot slot kunnen artsen, tandartsen, specialisten of ziekenhuizen in de nabije toekomst ook zelf aanvullende (kwaliteits)informatie presenteren.

Consument heeft recht op keuze-informatie
"Het initiatief tot ZorgkaartNederland.nl komt voort uit onze visie dat de patiënten moeten kunnen beschikken over zoveel mogelijk keuze-informatie", aldus Atie Schipaanboord, directeur Beleid & Innovatie van de NPCF. "Hoe beter en completer de informatievoorziening op internet, hoe sterker de positie van de patiënt wordt. Hij krijgt dankzij ZorgkaartNederland.nl weer meer mogelijkheden om eigen afwegingen te maken en op een gelijkwaardiger manier mee te denken met een zorgverlener. Zo krijgt de patiënt steeds meer zelf de regie."

Een veilige en betrouwbare omgeving voor iedereen
"Recensiewebsites voor verschillende zorgverleners en zorginstellingen schieten als paddenstoelen uit de grond waarbij het belang voor de zorgaanbieders nog wel eens wordt vergeten", zo stelt Paul Dijkstra, uitgeefdirecteur bij mede initiatiefnemer Bohn Stafleu van Loghum. "ZorgkaartNederland.nl is uitdrukkelijk geen klachtenlijn of openbare schandpaal; het is juist de combinatie van patiëntervaringen, kwaliteitsonderzoeken én de informatie van zorgverleners zelf die patiënten in staat zal stellen om een meer afgewogen keuze te maken. Een onafhankelijke redactie borgt de kwaliteit op de website en beschermt aan de hand van een redactieformule ook de individuele zorgverleners."

Partners en sponsors van ZorgkaartNederland
ZorgkaartNederland.nl is in de opstartfase ondersteund door Zilveren Kruis Achmea. Het platform stelt zich nadrukkelijk op voor participatie van andere zorgverzekeraars, patiëntenverenigingen, beroepsorganisaties en andere relevante adviesorganisaties.


Geef een reactie