default-header
HomeNieuwsVIP-dag met Daan

VIP-dag met Daan

Leefstijl

zondag 3 januari 2021, door Hartpatiënten Nederland

Ik weet niet hoe het bij u thuis gesteld is, maar ik krijg dagelijks de vraag voorgelegd door mijn vrouw: wat eten we vanavond? Het antwoord (een antwoord dat ik vaak schuldig blijf, dus mijn vrouw kiest dan maar zelf een menu) op die vraag komt dan op haar boodschappenlijstje terecht, waarmee ze vervolgens de supermarkt in duikt. Maar waar moet je in die winkel allemaal op letten? Je zou willen dat iemand je eens bij de hand nam en liet zien wat gezond en wat niét gezond is in de supermarkt.

Zo iemand is er! Samen met onderzoeksjournalist Daan de Wit organiseren wij enkele ledendagen om u bewustere keuzes te laten maken bij uw dagelijkse boodschappen. Het is een mooie aanvulling op Daan’s boek ‘Weet wat je eet’. Over alles is nagedacht in de supermarkt en voor veel mensen, inclusief hun gezondheid, pakt dat niet goed uit. Dat is niet nodig, laat Daan zien. Geduldig toont hij de valkuilen, wijst hij aan wat gezond lijkt, maar het niet is. Ook laat hij zien waar de winst is te behalen, de echte goudklompjes. De supermarkt is een mijnenveld, maar met verstandige keuzes trek je er als een soort jager-verzamelaar doorheen en kom je er gezonder uit, dan dat je erin ging.

Aanbod

Voor zo’n dag vraagt Daan de Wit een bedrag van een kleine 200 euro. Speciaal voor onze donateurs die dat graag willen, biedt Hartpatiënten Nederland in samenwerking met Daan een dergelijke VIP-dag aan, speciaal voor hartpatiënten. Tijdens deze bijzondere dag laten we het belang zien van gezonde voeding. Wellicht kunt u daarna langzaam maar zeker medicijnen afbouwen. U krijgt meer grip op uw gezondheid door gezond boodschappen te doen. We hebben slechts beperkt ruimte: wie het eerst komt, die het eerst maalt! Meld je snel aan, want vol = vol! Wij vragen voor deze bijzondere dag een bijdrage van € 75,00. Deze bijdrage geldt alleen voor donateurs van Hartpatiënten Nederland.

Weet wat je eet

Daan de Wit heeft diverse boeken op zijn naam staan. ‘Weet wat je Eet’ zorgde ervoor dat ik mijn ogen opende en samen met mijn vrouw kritisch keek naar de producten die wij kochten. Na het lezen van dit boek keken wij met andere ogen naar het winkelaanbod.

Eerder waren wij altijd in de veronderstelling dat ons eetpatroon gezond was. Maar wat is gezond? ‘Weet wat je eet’ getuigt van jarenlange research. Iedereen zou het moeten lezen. Door dit boek te lezen kunnen mensen zich bewust worden van de vele ongezonde, schadelijke voedselproducten die wij kopen. Mensen worden helaas vooral gedreven door de juichteksten en afbeeldingen op de producten. Een rondleiding met Daan helpt dan: welke producten kun je wel kopen, en welke producten kun je beter laten liggen.

Verleiding

De marketing brengt mensen in de verleiding. Het is deze verleiding die mensen ertoe brengt om ongezonde producten in hun boodschappenkar te laden. Producten met stoffen en middelen die ons lichaam geen goed doen. Stoffen die op langere termijn chronische en ongeneeslijke ziekten kunnen veroorzaken.

Corona

Het wordt steeds duidelijker dat wij anders moeten eten. Ook voor de komende periode waarin we weer geconfronteerd worden met griep, de opnieuw opgelaaide coronagolf en waarschijnlijk nieuwe virussen en virusvarianten. Door een gezond eetpatroon wapen je jezelf ook beter tegen virussen en verbeter je je weerstand en immuunsysteem.

VIP-dag

Ik ben superblij dat ook u wijzer kunt worden tijdens een VIP-dag met Daan. Ik kan iedereen een dergelijke dag aanbevelen. Onlangs mocht ik mij ook een dagje VIP voelen: want in Daans ogen zijn deelnemers aan de rondleiding very important persons (VIP’s dus). Hij staat open voor vragen, laat zien wat belangrijk is, waar je op moet letten, en geeft adviezen op velerlei gebied.

Wat kun je verwachten?

De dag begint in Amsterdam: om 10.00 uur. Amsterdam is een gemakkelijk bereikbare locatie voor zowel auto als trein, dus daarvoor hoeft u het niet te laten. Om 10.00 uur begint de dag met koffie en thee en wat lekkers (gezond hoor!), en een ontmoeting en kennismaking met de groep. Zo’n groep bestaat uit maximaal 6 personen, en dat is best wel prettig. Je krijgt daardoor heel veel aandacht, en hebt alle ruimte om vragen te stellen.

Er volgt uitgebreide uitleg door Daan met veel achtergrondinformatie over hart- en vaatziekten en de meest gezonde leefstijl. Dan volgt een bezoek aan een grote supermarkt met een groot aanbod van producten. Na deze leerzame rondleiding is er een heerlijke en uitgebreide lunch in een typisch Amsterdams eetcafé. En je gaat niet met lege handen naar huis: afsluitend ontvangt elke deelnemer het boek ‘Weet wat je Eet’. Gesigneerd door Daan!

Wij organiseren deze dagen samen met Daan in 2022 op zaterdag 5 februari (volgeboekt), dinsdag 8 februari (nog 1 plek beschikbaar!) en donderdag 17 februari (volgeboekt).

Ook een VIP-dag meemaken? Meld u hier aan.

Geef daarbij ook uw voorkeursdatum op.


Geef een reactie


Reacties (4)

  • Tineke Rijpkema 11 januari 2022

    Zojuist de webinair gevolgd en ben enthousiast gemaakt voor een VIP-dag. Ik doe graag mee met de VIP-dag op za. 5 febr. 2022
    Mag ik dit zien als de aanmelding? Of moet dat op een andere manier? En hoe betaal ik die dag?
    Graag uw reactie, groeten Tineke Rijpkema

  • Nelly Bakker 11 januari 2022

    Ik kan uitsluitend op di 8 februari aan de visdag deelnemen. Ook zou ik dan graag het boek de cholesterolmyte ontvangen ipv weet wat je eet want deze staat al in mijn kast. is dat mogelijk?