default-header
HomeNieuwsEdelsteen

Edelsteen

Leefstijl

vrijdag 16 februari 2024, door Hartpatiënten Nederland

In het teken van ons 50-jarige jubileum lanceerden wij een collectie van negen, unieke edelstenenhangers. Nog interesse in een extra hartje? Dat kan!

De hangers in de vorm van een hart hebben wij omgedoopt tot ‘gelukshartjes’ om te ontvangen en door te geven: voor jouw en ieders geluk. Voor elkaar. De gelukshartjes zijn voor iedereen beschikbaar en eveneens los te bestellen om cadeau te doen aan jezelf of anderen. De hartjes zijn te bestellen voor € 9,95 per stuk, incl. verzendkosten. Met de opbrengst willen wij nog meer hartpatiënten en naasten helpen, want elke patiënt verdient het om gehoord te worden. Hartje bestellen? Een hartje bestellen kan via roermond@hartpatienten.nl of via het contactformulier.

De collectie gelukshartjes bestaat uit negen, echte edelstenen met elk andere eigenschappen en zijn in een gelimiteerde oplage hoogwaardig verwaardigd en gepolijst. De Howlith, Jaspis en Landschapsjaspis, net zoals de Mookaiet, Mosagaat en Rhodonit, maar ook Rozenkwarts, Sodalith en Unakit, hebben één ding gemeen: ze zijn mooi om te krijgen en nog leuker om te geven en ontvangen.

Welke soorten hebben wij geselecteerd?
Mookaiet (geelrood met kleurrijke kijnen) Mookaiet (geelrood met kleurrijke kijnen): Al in het oude China werd mookaiet gebruikt als medicijn. De oorspronkelijke bewoners van Australië noemden mookaiet het gestolde bloed der aarde en vereerden de steen als helend medicijn. Volgens de oude overleveringen versterkt mookaiet het immuunsysteem, verzacht de steen ontstekingen en psychosomatische aandoeningen zoals stotteren en hevig zweten. Mookaiet brengt namelijk harmonie tussen lichaam en geest, aldus de oude Chinezen en Australiërs.
Howlith (marmerwit) Howlith (marmerwit): Howlith werd door de indianen van Noord-Amerika gebruikt als hulpmiddel bij het mediteren. Howlith zou het lichaam bevrijden van giftige stoffen en regelt de huishouding van zuren in het lichaam. De edelsteen stimuleert de stofwisseling en sterkt de beenderen. Bovendien behoedt de howlith ons voor negatieve emotionele uitbarstingen en helpt ons tegenslagen makkelijker te overwinnen.
Jaspis (rood) Jaspis (rood): In de oudheid behoorde jaspis tot de meest geliefde edelstenen. Al in de Bijbel wordt de jaspis genoemd, en de heilige Hildegard roemt deze als een van de beste geneeskrachtige stenen. Volgens de overlevering sterkt jaspis de inwendige organen, geeft energie en kracht, brengt harmonie en lost blokkades op.
Rhodonit (roze-rood) Rhodonit (roze-rood): Het Griekse woord rhodon betekent roze en gaf deze edelsteen zijn naam. Romeinse handelaren droegen de rhodonit altijd bij zich vanuit de overtuiging dat die hen tijdens hun handelsreizen beschermt tegen gevaren. De steen sterkt volgens de overlevering de longen en het zenuwstelsel. Bovendien schenkt de rhodonit levensvreugde en openheid.
Rozenkwarts (roze) Rozenkwarts (roze): In de oudheid werd de rozenkwarts gezien als edelsteen die liefde bevordert en het hart sterkt. De oude Grieken en Romeinen waren er heilig van overtuigd dat Eros en Amor (de goden van de liefde) de edelsteen op aarde brachten om mensen het geschenk te geven van de oerkracht van de liefde en verzoening. De rozenkwarts is goed voor het hart, het bloed en de bloedsomloop, en verzacht reuma. De rozenkwarts bevordert liefde en trouw en is beschermsteen voor de ziel.
Sodalith (blauw) Sodalith (blauw): De oude Grieken zagen de sodalith als beschermingssteen. Ze geloofden bovendien dat sodalith artistieke kwaliteiten bevordert. De steen zou zorgen voor een betere bloeddruk en logisch denken bevorderen. De steen schenkt bovendien moed en daadkracht.
Unakit (groen) Unakit (groen): Unakit gold in Rome als geneeskrachtige steen. Volgens de Romeinen beschermt de edelsteen tegen verwondingen. Ook zorgt de steen ervoor dat wat bij elkaar hoort, bij elkaar blijft. Unakit zorgt voor evenwicht in de inwendige organen en schenkt innerlijke rust, evenals een harmonische relatie met de partner.
Mosagaat (groengrijs) Mosagaat (groengrijs): Oosterse volkeren dichtten de mosagaat het vermogen toe om te helpen onderscheiden tussen goed en slecht volk. Volgens de heilige Hildegard beschermt de steen tegen negatieve invloeden. Mosagaat verzacht de verschijnselen van diabetes, is goed voor de huid en de uiterlijke verschijning. Verder geeft de steen zelfvertrouwen en fijngevoeligheid.
Landschapsjaspis (geel, beige) Landschapsjaspis (geel, beige): Deze jaspis wordt zo genoemd door de tekeningen in de steen die aan landschappen doen denken. De steen mag zich vooral in de moderne tijd verheugen op hernieuwde belangstelling. Hij zou de lever sterken, evenals maag, nieren en milt. Hij zou helpen tegen brandend maagzuur, inspiratie brengen en jaloezie voorkomen.

 


Geef een reactie


Reacties (5)