default-header
HomeNieuwsUw eigen ECG-meter op zak

Uw eigen ECG-meter op zak

AandoeningBehandeling

dinsdag 27 september 2022, door Hartpatiënten Nederland

Hartpatiënten Nederland start, in samenwerking met u, een onderzoek naar de ECG-meter van Kardia Mobile. En dat niet alleen: we zetten ook een donateursactie op waarmee u het apparaatje met korting kunt aanschaffen. Om uit te leggen wat voor u daarvan de meerwaarde kan zijn, verzamelden we een aantal reacties.

Prettig voor specialist en patiënt

Kees-Jan Royaards, cardioloog in het Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum, is enthousiast. Hij volgt digitale innovaties op de voet en na kennismaking met de Kardia Mobile, startte hij een pilot in het Spijkenisse Medisch Centrum. Daar worden de ECG-meters nu uitgeleend aan patiënten die thuis zelf hun ritmestoornissen kunnen vangen. “Nadat ik het apparaatje eerst aan een paar patiënten adviseerde, merkte ik gelijk dat het werkte. De kwaliteit van de ECG’s bleek direct al prima en dit apparaat is, zeker voor een consument, relatief goedkoop. De patiënten aan wie we hem nu meegeven, mogen hem een paar weken houden en kunnen hun hartfilmpje via een speciale app op een veilige manier naar het ziekenhuis sturen. Zien wij dan iets afwijkends, dan nodigen we de patiënt uit om daarover in gesprek te gaan.” Wat Royaards betreft werkt de Kardia Mobile effectief en efficiënt. “Je geeft mensen de mogelijkheid om zelf thuis aan de slag te gaan en zorgt er op die manier voor dat patiënten, nog vóór een diagnosestelling, alleen naar het ziekenhuis hoeven te komen als dat echt nuttig is. Ook na een diagnose is de ECG-meter van meerwaarde, bijvoorbeeld om bij te houden hoe vaak een patiënt klachten heeft en te bekijken of al die klachten ook daadwerkelijk aan de hartritmestoornis gerelateerd zijn. Prettig voor zowel specialist als patiënt.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.