tuinbonen

Tuinbonen doppen

Tuinbonen zijn gezond. Als u ze niet te lang kookt (5-10 minuten) bevatten ze veel vitamine B en C. Het doppen is een rustgevend klusje; lekker om te onthaasten! Zet uw duimen op de bolle kant van de peul, druk de peul open en u kunt de (2-5 bonen per peul) bonen er zo uithalen. 
 
Voor een portie gedopte bonen van 200 gram heeft u 1 kilo peulen nodig. Na het koken kunt u de bonen nogmaals doppen. Wanneer de stugge velletjes van de bonen af zijn, houdt u mooie groene boontjes over. Ze zijn dan “dubbel gedopt”. Maar dubbel doppen hoeft niet. Sommige mensen vinden juist die iets bittere smaak van de hele tuinboon het lekkerst.
 
Lekker ouderwets met bonenkruid of geroerbakt met blokjes ham en ui. Is het doppen van 1 kilo bonen per persoon u teveel werk? Meng gedopte tuinbonen dan met andere groenten. Voeg tuinbonen bijvoorbeeld toe aan rauwkostsalades of eet ze samen met groene asperges, spinazie en doperwten met pasta. Ook lekker: tuinbonen in een omelet bij de lunch!
 

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.