Follow the Money, Argos, Absorb bioresorbable stent

Oproep oplosbare stent

Follow the Money (online onderzoeksplatform) en Argos (radioprogramma VPRO) onderzoeken de zogeheten Absorb bioresorbable stent, een biologisch oplosbare stent van fabrikant Abbott.

Sinds 2012 is de Absorb stent beschikbaar om kransslagaders die vernauwd zijn open te houden en de kans op een hartinfarct te verkleinen. In tegenstelling tot de metalen stents, die permanent in het bloedvat blijven, lossen de nieuwe stents volledig op. Maar uit onderzoek blijkt dat patiënten met een oplosbare stent juist drie keer meer kans hebben op een bloedstolsel in de stent. 

Bent u behandeld geweest met een oplosbare stent?  Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen en komen graag met u in contact. U kunt ons benaderen door een e-mail te sturen naar ilona.dahl@ftm.nl (journalist Follow the Money) of te bellen naar 06-466 307 49. Uw informatie wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

Reacties (2)

 • afbeelding van Diane Denier
  Diane Denier ( )

  Ik heb in februari 2016 infarct gehad in de achterkamer. Ik had een vernauwing waarbij ze een oplosbare stent hebben geplaatst zonder info te delen. Sinds die dag ben ik veranderd van een levenslustige vrouw met enorm veel energie in een oude dame. ik maakte mijn klachten duidelijk tegen de betreffende cardioloog,deze heer vertelde mij dat het tussen mijn oren zat. Mijn vertrouwen was zowel in mijn eigen lijf als in de cardioloog ver zoek. Ik ben overgestapt naar Belgie waar ik helemaal binneste buiten ben gekeerd en werd me duidelijk gemaakt waar mijn klachten vandaan kwamen en dat ik nooit meer dezelfde zou worden qua energie enz. Ik werd serieus genomen....geestelijk een domper maar wel duidelijk en kon de acceptaie beginnen. tot op heden toe is de tijdelijke stent nog niet helemaal opgelost.... bedankt nederland.

  mrt 16, 2019
 • afbeelding van C vd Hoeven
  C vd Hoeven ( )

  Ik heb in maart 2015 een oplosbare stent gekregen en herken de omslag van “ levenslustig naar bejaard” en ook dat dat tussen mijn oren zou zitten. Ik ben erg benieuwd wat de uitleg was van de klachten die je hebt gekregen. Ik kan zelf namelijk absoluut geen verklaring bedenken.

  mrt 16, 2019

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.