default-header
HomeNieuwsNicole is het boegbeeld van positiviteit

Nicole is het boegbeeld van positiviteit

AandoeningBehandelingMentale vitaliteit

zondag 27 juni 2021, door Hartpatiënten Nederland

Er is licht aan het einde van de tunnel – een welbekend gezegde waarin lang niet iedereen gelooft. Nicole Sipers-Helgers (61) wel. Zij ziet altijd licht. Ondanks de onbeschrijfelijke verliezen waarmee zij te maken kreeg - haar zoon overleed onverwachts aan een hartstilstand en haar echtgenoot aan kanker - is zij vastbesloten om het beste van haar leven te maken. Zelfs wanneer zij zelf een nieuwe uitdaging voor haar kiezen krijgt; Nicole blijkt zelf ook een hartpatiënt. Haar verhaal...

Het verdriet is groot wanneer Nicole binnen een tijdsbestek van vijf jaar zowel haar 23-jarige zoon als 58-jarige echtgenoot verliest. Wanneer haar man ziek wordt en zijn strijd begint, stopt Nicole met werken en verzorgt hem 24/7 tot het allerlaatste moment. Na zijn overlijden herpakt zij zichzelf voor zover als mogelijk en gaat vrijwilligerswerk doen. Onder ander in haar geliefde Afrika. En dan krijgt ook zij een hartstilstand; uitgerekend tijdens een sponsorloop voor hart- en vaatpatiënten waaraan zij meedoet met haar cardioloog.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.