default-header
HomeNieuwsLiefde op latere leeftijd

Liefde op latere leeftijd

AandoeningBehandelingLeefstijlMentale vitaliteitVakantie

donderdag 25 augustus 2022, door Hartpatiënten Nederland

Toen Fred Onderwater (85) zijn geliefde vrouw verloor door een hartaanval, raakte hij daarmee ook zijn reismaatje kwijt. Maar thuisblijven, dat is niks voor hem. Fred ontdekte HartbrugReizen én vond vorig jaar opnieuw de liefde, via een datingsite.

 Freds vrouw Ida had last van boezemfibrilleren, een hartritmestoornis waarbij het bloed niet goed in het hart wordt rondgepompt. Hierdoor ontstonden er bloedpropjes, waarvan er een in Ida’s hersenen terechtkwam. “Toen ik haar aantrof wist ik meteen wat er aan de hand was,” vertelt Fred over die dag in 2008. Hij belde 112 en de ambulance bracht hen zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. De toen 69-jarige Ida was door de beroerte halfzijdig verlamd geraakt en kon bijna niet meer praten. Na een behandeling in het ziekenhuis reed het koppel vijf dagen in de week op en neer tussen hun huis en het revalidatiecentrum. “Daar werden wonderen verricht,” zegt Fred. “Het was een heel inspannende periode voor ons allebei, maar Ida had een sterke wil om erdoorheen te komen. En dat lukte. Na negen maanden kon ze weer sporten en fietsen.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.