default-header
HomeNieuwsJohn Boon: 5 hartinfarcten verwerken

John Boon: 5 hartinfarcten verwerken

AandoeningBehandeling

vrijdag 17 maart 2023, door Hartpatiënten Nederland

Vijf hartinfarcten achter de rus, maar angstig is Jong Boon (68) niet. Ondanks zijn hartproblemen reist hij de wereld af. Zelfs toen een hersenbloeding hem trof, bleef John met volle teugen genieten van zijn leven. Hij vertelt hoe Reiki en Yin Yoga hem deze kracht hebben gegeven.

In mei 2007 kreeg John onverwachts zijn eerste harinfarct. Ik had net een intensieve training in de sportschool achter de rug. Plotseling werd ik misselijk en begon ik enorm te zweten”, vertelt hij. John liep naar de kleedkamer en besloot daar op de koude tegels te gaan liggen. “Ik kon niet anders dan mezelf eraan overgeven en het te accepteren. Al jaren deed ik aan yoga en daardoor wist ik: in paniek raken heeft geen zin. Liggend op de grond heb ik gewacht tot ze me zouden vinden.” De ambulance kwam tot zijn geluk snel en de revalidatie verliep soepel. “De cardioloog zei dat ik evenveel kans op nog een hartinfarct had als zij die er nog nooit een gehad hebben. Angst voor herhaling had ik dus niet.” Al lag deze wel op de loer.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.