default-header
HomeNieuwsInnerlijke vrede

Innerlijke vrede

Columns

zondag 12 april 2020, door Hartpatiënten Nederland

Hoe vergaat het jullie tijdens deze Corona pandemie? Ooit zoiets indrukwekkends meegemaakt, iets dat zoveel mensen betreft, iets wat de hele wereld beïnvloedt, iets wat zoveel mensen in een angstige greep heeft?

Als ik naar mijzelf kijk, dan zie ik iets gigantisch groots, dat niet te bevatten is, iets dat door ons mensen niet te controleren is. Ik heb er in ieder geval geen controle over. Zoals jullie weten geloof ik sowieso al niet dat wij ook maar ergens écht controle over hebben, maar ik weet, ook uit eigen ervaring, dat wij mensen ons daar in het dagelijks leven niet echt bewust van zijn, en daardoor het leven proberen te beheersen.

Nu gebeurt er iets in het dagelijks leven dat zo duidelijk onbeheersbaar is, dat we steeds weer met onze neus op de feiten gedrukt worden, dat onze controledrang zinloos is. Mij maakt het nederig en het is een uitnodiging de controle los te laten. Ik kan mij verzetten tegen de ziekte, de maatregelen, de zin en de onzin van een ‘lockdown’ en veel andere zaken, maar het helpt mij en anderen niet.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.