default-header
HomeNieuwsIn Memoriam Cris van Overveld – Ros

In Memoriam Cris van Overveld – Ros

vrijdag 29 maart 2013, door Hartpatiënten Nederland

Diep bedroefd en geschokt delen wij u het verlies mede van onze gewaardeerde en lieve medewerkster Cris, echtgenote van onze voorzitter Jan van Overveld.

Diep bedroefd en geschokt delen wij u het verlies mede van onze gewaardeerde en lieve medewerkster Cris, echtgenote van onze voorzitter Jan van Overveld. Cris bepaalde mede het sociale gezicht van onze stichting, zij was de spil rondom wie heel veel bestuurlijke, administratieve en toeristische werkzaamheden gestalte kregen. Voor haar stond het belang van de hartpatiënt altijd voorop.

Cris van Overveld – Ros stierf onverwachts tijdens een vakantie in Nice, op 22 februari j.l. Hoewel zij al langer kampte met een slopende longziekte, had niemand haar plotselinge overlijden zien aankomen. Voor haar man Jan en hun kinderen Michael, Perry, Yvonne en Marly een regelrechte ramp.

Zij was voor talloze donateurs de vertrouwde stem aan de andere kant van de telefoon. Zij draaide vijftien jaar lang mee als administratieve kracht op ons kantoor in Roermond, waar ze geliefd was bij de medewerkers en zorg droeg voor een goede en gezellige sfeer en fijne werkomstandigheden. Zij was als een vriendin voor iedereen op kantoor, voor haar golden geen rangen en standen. Voor iedereen die haar voor het eerst ontmoette leek het alsof zij al jaren een vriendin was. Cris liet iedereen in zijn waarde, was een en al vriendelijke aandacht en keek op niemand neer.

Zij kon urenlang luisteren naar mensen die belden met een klacht, en hen helpen met de oplossing van hun probleem. Gedurende de eerste jaren bood zij een luisterend oor voor de toenmalige Harthulplijn voor hartpatiënten in nood. Zij was ook zeer actief voor onze Hartbemiddelaar. Als mensen zich door een behandelaar slecht behandeld voelden, stond zij deze mensen met raad en daad terzijde en zocht naar alternatieve behandelaars.

Daarnaast hield zij zich samen met haar echtgenoot bezig met het uitstippelen van de vele reizen en het samenstellen van nieuwe vakanties voor reizigers. Zij zocht samen met haar man de hotels uit, controleerde die op kwaliteit en prijs, en wist als onderhandelaar voor HartbrugReizen steeds weer lage prijzen te bedingen. Zij was samen met Jan verantwoordelijk voor het samenstellen van de reizen en de excursies, en zocht ook uit welke excursies er kwamen. Dat deed ze aan de hand van eigen reiservaringen, die van anderen en van eerdere ervaringen van de stichting HartbrugReizen.

Verder adviseerde zij het bestuur bij het nemen van beleidsbeslissingen en stippelden ze samen strategieën uit voor het werven van nieuwe donateurs.

Op kantoor draaide Cris mee met alle werkzaamheden, uiteenlopend van het beantwoorden van de telefoon, alles rondom de reizen en administratieve werkzaamheden. Ze was nooit te beroerd om moeilijke telefoontjes aan te nemen en mee te denken over oplossingen voor problemen.

Ze was verder degene die zorgde voor de inrichting van het kantoor van Hartpatiënten Nederland aan de Zwartbroekstraat in Roermond. Eerst in 1998 bij de verhuizing vanuit het oude pand aan de Neerstraat in Roermond, en vorig jaar bij het restylen van de inrichting. Ook nam ze de verantwoording op zich voor het inrichten van de beide appartementen van de stichting in Roermond en Scheveningen.

Ze was in al die jaren, volledig belangeloos, zeer actief voor de stichting Hartpatiënten Nederland. Binnen de organisatie zorgde ze goed voor haar collega’s op kantoor. Zo nam ze de organisatie op zich van de jaarlijkse kerstborrel en het jaarlijkse personeelsuitstapje. Zij heeft ervoor gezorgd dat iedereen kon werken in een prettige omgeving waarin iedereen elkaar in zijn of haar waarde liet.

Crisje, we missen je!

Bekijk hier het bidprentje van Cris van Overveld – Ros

Geschreven door onze (Gast)redactie.

Geef een reactie