default-header
HomeNieuwsHet nieuwe HPNLmagazine ligt op de deurmat!

Het nieuwe HPNLmagazine ligt op de deurmat!

AandoeningBehandeling

vrijdag 21 juli 2023, door Hartpatiënten Nederland

Inmiddels ligt de nieuwe uitgave van het HPNLmagazine op de deurmat bij onze donateurs. Ook dit keer, zoals u van ons gewend bent, weer boordevol interessante en informatieve artikelen en interviews.

Zo vroegen we Alexander Pechtold, algemeen directeur bij het CBR, welke regels er gelden voor hartpatiënten en autorijden. Nicky deelt haar verhaal over een torenhoge hartslag, Josine kreeg hartklachten door een bindweefselaandoening en Roelof ging van dikke enkels naar een harttransplantatie. Hart- en vaatziekten komen bij Surinaamse Hindoestanen 1,9 keer zo vaak voor; Nazrien deelt haar persoonlijke verhaal hierover.

Ook is er wederom meer te lezen over diverse medische interessante onderwerpen. Zo vertelt cardiothoracaal chirurg Peyman Sardari Nia over de industrie die de onderzoeksmarkt domineert, natuur- en darmdiëtist Marieke Lebbink vertelt over de link tussen de buik en het hart. Cardioloog Remko Kuipers vertelt meer over gadgets in de cardiologie, vaatchirurg Kak Khee Yeung geeft antwoord op de vraag welke patiënten risico lopen op verergering van hart- en vaatziekten. Joan Meeder (oud-voorzitter van de NVVC) vindt dat er meer aandacht moet komen in de verstrekte informatie over de risico’s voor het plaatsen van een ICD en de Belgische journalist Ben Vanheukelom is aan het woord over zijn onlangs verschenen boek over cholesterol en statines.

En, zoals u van ons gewend bent, is er uitgebreid aandacht voor een gezonde leefstijl; we leggen uit waarom een appel gezonder is dan appelsap, healthy chefkok Iris Heuer licht de magie van gezond koken toe en Leroy van de Ree geeft voedingstips om gezond de zomer door te komen. Personal trainer Radmilo Soda vertelt over het belang van het goed trainen van de benen.

En veel meer! In deze extra dikke zomerspecial met het thema ‘Hart en Emoties’ besteden we ook aandacht aan de psychische aspecten van hartproblemen. Er is aandacht voor ontspanning; welke manieren – maar ook mythes – zijn er eigenlijk om te ontstressen? We laten hier diverse deskundigen over aan het woord. Helaas wordt de invloed van hartziekten op onze psychische gesteldheid nog steeds onderschat.

Dit is nog maar een kleine greep, dus lees snel verder. Wij wensen u veel leesplezier!

Ook hebben we een aparte reisbrochure uitgebracht van onze unieke HartbrugReizen! Ter ere van het 35-jarig jubileum zijn er enkele reizen georganiseerd naar extra bijzondere bestemmingen. In deze uitgave staat het volledige reisprogramma van 2023 gepubliceerd. Wees er snel bij! Deze reisbrochure aanvragen kan via www.hartbrugreizen.nl

Vraag hier een proefexemplaar van het HPNLmagazine aan


Geef een reactie