default-header
HomeNieuwsHet hart van de familie

Het hart van de familie

AandoeningBehandeling

maandag 31 juli 2023, door Hartpatiënten Nederland

Marleen Rensen (69) heeft nog nooit last gehad van hartproblemen, en toch heeft ze er al haar hele leven veel mee te maken. Haar vader kreeg op zijn 35ste een hartinfarct, haar man en drie dochters hebben de ziekte van Fabry.

“Mijn vader, toen 35 jaar, kreeg een hartinfarct terwijl hij vrachtwagen reed,” vertelt Marleen, die 11 jaar was toen het gebeurde. “Gelukkig werd hij snel geholpen, maar als jong meisje schrok ik natuurlijk ontzettend. Daar heb ik nog steeds last van.” Haar vader moest vanaf dat moment vaak met de ambulance naar het ziekenhuis, wat zorgde voor spanning in huis.

Toen Marleen 15 jaar oud was, leerde ze Ron kennen. “Hij vroeg of ik zijn barkruk bezet wilde houden. Ik dacht: die komt niet meer terug, maar dat deed hij wel! Toen is het iets geworden.” Ron (nu 69) zag er volgens Marleen goed uit, met zijn lange krullen. Het was een sportieve jongen, maar dat veranderde op zijn 28ste, in 1981. “Hij voelde een druk op zijn borst en binnen de kortste keren lag hij op de hartbewaking.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.