default-header
HomeNieuwsGoede, realistische voornemens

Goede, realistische voornemens

Columns

zondag 1 januari 2023, door Hartpatiënten Nederland

Allereerst wil ik alle donateurs HARTelijk danken voor de steun in het afgelopen jaar; dankzij jullie kunnen we hartpatiënten helpen! We hopen natuurlijk dat we ook in 2023 op deze steun mogen rekenen.

Onlangs realiseerde ik mij weer hoe trots wij mogen zijn op onze trouwe achterban. Die steunt ons door dik en dun, sommigen zelfs al meer dan 50 jaar! Op 20 oktober organiseerden wij een evenement, waarvoor we trouwe donateurs uitnodigden. We mochten maar liefst 100 donateurs verwelkomen met koffie en heerlijke Limburgse vlaai. We hebben een mooie boottocht over de Maasplassen gemaakt en hebben de dag afgesloten met friet zuurvlees.

De verbinding en het familiegevoel was meteen voelbaar en zichtbaar: er waren veel oude bekenden die elkaar weer zagen, het was voor velen een soort reünie. Maar er werden ook nieuwe contacten gelegd en er ontstonden zelfs vriendschappen. Aanwezigen raakten aan de praat, onder meer over hun ervaringen met onze HartbrugReizen. Want ook tijdens die reizen ervaren we altijd een grote saamhorigheid. En iedereen vond het ook fijn om kennis te maken met ons gehele team.

Wij en hopelijk ook onze bezoekers hebben intens genoten van deze mooie, gezellige dag. Bekijk hier de aftermovie. Ook volgend jaar organiseren we weer van dit soort evenementen. We laten het weten zodra er meer bekend is.

Velen waren blij dat we het heft voor onze reizen weer – na een jaar samen gewerkt te hebben met de Jong Intra Vakanties – in eigen handen nemen; oud en vertrouwd op pad met HartbrugReizen. Ikzelf ook, want ik ga altijd graag mee als reiscoach en heb het volste vertrouwen in ons vertrouwde en unieke reisconcept. En als ik een tip mag geven: wees er snel bij met boeken, sommige reizen zijn al (bijna) volgeboekt!

Dan even terug naar de orde van de dag. We leven momenteel in een onzekere en vreemde tijd, waarin we allemaal te maken hebben met stijgende kosten. Niet alleen de energiekosten zijn enorm gestegen, maar nu worden we ook geconfronteerd met hogere premies voor de ziektekostenverzekering. Dit zal niet meevallen voor wie toch al goed moet letten op de uitgaven. Daarbij zijn veelbelovende initiatieven zoals de suikertaks en de btw-verlaging voor groente en fruit helaas nog steeds niet doorgevoerd. Dit laatste gebeurt waarschijnlijk op zijn vroegst in 2024. Juist dit soort veranderingen zijn hard nodig om ervoor te zorgen dat een gezondere leefstijl betaalbaarder wordt. Zoals ik vorige keer hier al schreef, zet het kabinet zich in voor een gezonde leefstijl in een gezonde leefomgeving. Gelukkig is er dus sprake van bewustwording. Maar de volgende stap is dat er ook echt iets verandert. Laten we dan ook hopen dat de eerdergenoemde initiatieven niet te lang op zich laten wachten.

Vanuit HPNL besteden we veel aandacht aan het thema bewustwording. We merken dat mensen zich steeds meer bewust worden, op allerlei gebieden. Een gezonde leefstijl is hier een goed voorbeeld van. Dit proces verloopt stapje voor stapje. Eerst word je je ervan bewust dat bijvoorbeeld leefstijlverandering van toegevoegde waarde is, vervolgens bén je je hier bewust van. De vervolgstap is het maken van een keuze, dus in dit voorbeeld het daadwerkelijk veranderen van je leefstijl. In het speciale katern van ons nieuwe HPNLmagazine is hier veel over te lezen. Je vindt hier interviews met deskundigen, veel bruikbare tips en informatie over de manier waarop wij hier zelf aandacht aan besteden vanuit Hartpatiënten Nederland.

Wij helpen u graag met het maken van goede voornemens voor 2023, die realistisch en haalbaar zijn. Helpt u ons ook? Ondanks alle stijgende kosten, verhogen wij de jaarbijdrage niet. We hopen dat u deze snel voldoet; HARTelijk dank!

Namens het gehele team wens ik u prettige feestdagen toe, en veel moois en een goede gezondheid voor 2023!

Ook op zoek naar lotgenotencontact? Check ons forum of onze besloten FB-groep.

Dit artikel verscheen eerder in het
HPNLmagazine.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?


Geef een reactie


Reacties (4)

 • Erna Verdurmen 9 januari 2023

  Ben zó blij, dat ik met jullie kan ën mag reizen,
  Anders zou ik niet meer durven!
  Kijk er alweer naar uit!
  Groetjes voor allemaal.

  • Erna Verdurmen, 9 januari 2023

   Ga alleen nog met jullie op reis, zo gezellig ën vertrouwd, zoveel “vrienden” leren kennen,
   Het lijkt telkens weer een blij weerzien! Héérlijk!

 • Erna Verdurmen 9 januari 2023

  Ga alleen nog met jullie op reis, zo gezellig ën vertrouwd, zoveel “vrienden” leren kennen,
  Het lijkt telkens weer een blij weerzien! Héérlijk!