default-header
HomeNieuwsGekozen voor “menselijkere” zorg

Gekozen voor “menselijkere” zorg

AandoeningBehandelingBelangenbehartiging

woensdag 13 juli 2022, door Hartpatiënten Nederland

Marieke Bon werkt jarenlang als huisarts in de reguliere zorg. Op een gegeven moment breekt haar dat op. Zij voelt zich gevangen in de algemene organisatiestructuur van de huisartsenpraktijken, gedicteerd door het vergoedingensysteem vanuit de zorgverzekeraars én ze is eigenlijk alleen maar bezig met symptoombestrijding. En dan wordt ze ook nog zelf ziek. Het is tijd om het roer om te gooien. Haar verhaal...

Marieke haalt niet meer de voldoening uit haar werk zoals voorheen – mede omdat ze steeds minder tijd heeft voor haar patiënten. Haar grootste struikelblok is dat ze niet meer bezig is met de oorzaak achterhalen: “Ik had niet de tijd om erachter te komen wat er eigenlijk speelt bij de patiënt. Op een gegeven moment ging het enkel over symptoombestrijding. Het voorschrijven van medicatie hoort daarbij en is snel en makkelijk. Maar wat maakt het dat iemand deze klachten heeft, vroeg ik mij continu af?”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.