default-header
HomeNieuwsDoen wat voor je staat

Doen wat voor je staat

Columns

dinsdag 14 december 2021, door Hartpatiënten Nederland

Nu de week van de pleegzorg net voorbij is, is het misschien interessant om eens stil te staan bij de ervaringen van mijn vrouw en mij met betrekking tot pleegzorg en spiritualiteit.

Sinds januari van dit jaar zijn wij pleeggrootouders van eerst één kleindochter en sinds eind juli twee kleindochters, die nu dus bij ons wonen. “Doen wat voor je staat” is een oude regel vanuit de oosterse filosofieën, waarmee bedoeld wordt dat je doet wat je moet doen, zonder daar bepaalde doelen aan te verbinden. Je doet het omdat het moet gebeuren. ”Uw wil geschiede”. Nu is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, omdat we meestal iets willen bereiken met onze handelingen. Sterker nog, de meesten van ons zijn opgevoed met de overtuiging dat het belangrijk is om iets te bereiken, en dat we daar inspanning voor moeten verrichten.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.