default-header
HomeNieuwsDe magie van (gezond) koken

De magie van (gezond) koken

AandoeningBehandeling

maandag 31 juli 2023, door Hartpatiënten Nederland

Heel veel mensen schijnen te denken dat koken gaat over wat eten op tafel kunnen zetten en een recept kunnen volgen, maar dit is júist waar koken niet over gaat. In dit artikel licht ik toe wat de essentie van koken is én hoe jij deze magie kunt leren.

Koken is een kunst
‘Koken is een kunst’ wordt weleens gezegd. Dat klopt ook, koken is een uiting van creativiteit en kunst gaat over het uiten van creativiteit op allerlei manieren.

Ik heb wel eens ergens gelezen dat je een goede kok bent als je je ingrediënten niet weet te verpesten, maar ik zou deze om willen draaien: je bent een goede kok als je de kwaliteit, smaak & voedingswaarde van je ingrediënten tot zijn recht kunt laten komen.

Koken is dus een creatief proces en gaat vooral over creëren, je eigen smaakcombinaties bedenken, de ideale bereidingswijze kiezen voor je ingrediënten, de in het gerecht gestopte smaken eruit laten komen en het allerlekkerst mogelijke maken, voor jouw eigen smaak.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.