default-header
HomeNieuwsBroccoli boven bètablokkers

Broccoli boven bètablokkers

AandoeningLeefstijlVoeding

woensdag 19 januari 2022, door Hartpatiënten Nederland

De juiste aandacht voor leefstijl vormt de sleutel tot een goede gezondheid. Dat is de overtuiging van Marieke Aalbers, ziekenhuisapotheker en orthomoleculair therapeut. Zij vindt dat artsen, zorgverleners en specialisten meer moeten samenwerken met deskundigen uit de leefstijlgerichte zorg. “Als het aan mij ligt, wordt er zo min mogelijk medicatie voorgeschreven.”

Marieke Aalbers maakte naar eigen zeggen van dichtbij mee hoe drastisch de gevolgen kunnen zijn van een ongezonde leefstijl. Toen haar vader 59 jaar oud was, overleed hij aan een acuut hartinfarct. “Hij rookte veel, zat veel stil en had te maken met de nodige stress op zijn werk. Voor mij is de link tussen zijn overlijden en een ongezonde leefstijl daarom altijd heel duidelijk geweest.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.