default-header
HomeNieuwsBloedvaten en seks

Bloedvaten en seks

BehandelingLeefstijlMentale vitaliteit

vrijdag 1 juli 2022, door Hartpatiënten Nederland

Dat een gezond hart een hoop kan betekenen is leefstijlarts én hartpatiënt Valentine Dillisse - ook wel Dokter Valentine - meer dan duidelijk. Zo hebben gezonde bloedvaten veel invloed op bijvoorbeeld seks en de beleving hiervan.

Een goed seksleven wordt bepaald door verschillende factoren, zoals stemming en uithoudingsvermogen. Bij seksuele inspanning verhogen de hartslag en bloeddruk. Deze factoren zijn te beïnvloeden door middel van leefstijl, vertelt Valentine. “Factoren als stemming en uithoudingsvermogen zijn te herleiden naar bloedvaten. Als je goed zorgt voor je hart en bloedvaten, zal je seksuele beleving ook anders zijn. De doorbloeding van je seksuele organen wordt dan bijvoorbeeld beter. Ook heb je minder kans op effecten als een hoge bloeddruk, snellere hartslag of pijn op de borst.”

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.