default-header
HomeNieuwsArts uit Brabantse Leende moet praktijk sluiten

Arts uit Brabantse Leende moet praktijk sluiten

woensdag 8 juni 2011, door Hartpatiënten Nederland

Eindhoven – Een 82-jarige arts uit het Brabantse Leende moet zijn praktijk voor een half jaar sluiten. Hij heeft volgens het Medisch Tuchtcollege nagelaten een ernstig zieke hartpatiënt uit Waalre door te verwijzen naar een cardioloog.

Dat meldde het Eindhovens Dagblad (ED) gisteren.

Volgens het tuchtcollege heeft de 56-jarige man uit Waalre daardoor een tijdlang een levensgevaarlijk risico gelopen. De Waalrenaar bezocht de arts in Leende uit onvrede met de behandeling in het ziekenhuis.

De arts bood in zijn nu gesloten praktijk een omstreden chelatietherapie tegen aderverkalking aan. Volgens het ED is de werking daarvan nooit bewezen.

Tijdens zijn consulten in Leende stopte de Waalrenaar met controles bij andere artsen en kreeg in twee jaar tijd zestig chelatie-infusen. In september 2009 volgde een test op de fiets omdat de man klaagde over pijn op de borst. Hoewel ernstige kwalen werden geconstateerd, verzuimde de arts de man door te verwijzen naar een cardioloog of reguliere arts.

Uiteindelijk liet de man uit Waalre zich op eigen initiatief onderzoeken. Daarbij werd een ernstige vernauwing van de kransslagaders vastgesteld. Een hartoperatie was toen nodig.


Geef een reactie