default-header

Lotgenotencontact hart

Home Lotgenotencontact hart

Hartpatiënten Nederland zet zich al jaren voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al heel wat resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels veel mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren, oftewel middels reanimatie onderwijs. Lees hier over onze ambities en doelen.

Lotgenotencontact met hart voor hartpatiënten

Iedereen kan te maken krijgen met hart- en vaatziekten. Hiervoor hoef je nog niet eens zelf hartpatiënt te zijn. Iemand in je familie-, vrienden- of kennissenkring kan ook hartpatiënt zijn. Je ziet dan hoeveel impact dit kan hebben op een mensenleven. Hoewel een hartpatiënt vaak een relatief normaal leven lijkt te hebben, vergt dit voor de patiënt best wel wat aanpassingen. Soms moet een gehele levensstijl worden omgegooid en moet er een nieuwe wijze van leven gestart worden. Naast je medische problemen is dit nóg een uitdaging. Daarom kun je als hartpatiënt behoefte hebben aan lotgenotencontact met hart,- en vaatpatiënten.

Lotgenotencontact met hart voor hartpatiënten

Deel ervaringen met lotgenoten met hartkwalen

Als jij hartpatiënt bent en in je omgeving is iedereen nog gezond, dan kan het lijken alsof jij de enige bent met hartkwalen. Het kan ook lastig zijn om met mensen over je problemen te praten als zij zelf niet in dezelfde situatie zitten als jij. Je kunt het gevoel hebben dat je niet begrepen wordt, ook al is dit misschien niet zo. Wanneer je spreekt met andere lotgenoten met hartkwalen, dan zul je zien dat jullie ervaringen kunnen delen. En dat niet alleen, je kunt elkaar adviezen geven en zelfs (mentale) ondersteuning. Hartpatiënten Nederland zet zich in voor lotgenotencontact, zodat jij nooit alleen staat. Dit doen wij op verschillende manieren, maar het gemakkelijkste is online lotgenotencontact via ons forum of via Facebook.

Deel ervaringen met lotgenoten met hartkwalen

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?

Een lotgenoot ontmoeten met hartkwalen via Hartpatiënten Nederland

Ons online lotgenotencontact via het forum is erg populair. Maandelijks brengen wij hier ongeveer 50.000 lotgenoten met elkaar in contact. Niet alleen hartpatiënten, maar ook naasten kunnen hier ervaringen met elkaar delen. Op Facebook hebben wij een eigen discussiegroep en ook hier kom je gemakkelijk in contact met lotgenoten. Maar wij bieden ook vakantiereizen aan met lotgenoten. Zo kun je een lotgenoot ontmoeten met hartkwalen, op een ontspannen wijze en uiteraard met de nodige begeleiding.

Een lotgenoot ontmoeten met hartkwalen via Hartpatiënten Nederland