default-header

Hartziekten behandelen

Home Hartziekten behandelen

Hartpatiënten Nederland zet zich al jaren voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al heel wat resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels veel mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren, oftewel middels reanimatie onderwijs. Lees hier over onze ambities en doelen.

Hartziekten behandelen om van klachten af te komen

Hartziekten behandelen is noodzakelijk om van je hartklachten af te komen. De arts zal eerst een aantal onderzoeken doen om erachter komen welke hartziekten behandeling het meest geschikt is. Tegenwoordig zijn veel verschillende soorten behandelingen hartziekten beschikbaar. Veel mensen met hartkwalen gebruiken bijvoorbeeld medicijnen zoals plasmiddelen en RAS-remmers om hun hartziekten te behandelen. In ernstigere gevallen is een operatie of een pacemaker noodzakelijk. Als je eenmaal hartklachten hebt, dan heb je hier vaak een langere tijd last van. Dit betekent dat je na afloop van een behandeling hartziekten zo nu en dan nog terug moet komen voor controle.

Hartziekten behandelen om van klachten af te komen

Risicofactoren behandeling hartziekten

Je hebt een verhoogde kans op slagaderverkalking, angina pectoris, hartinfarct, of beroerte als je onder andere veel rookt, een hoog cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht en/of diabetes hebt. Al deze factoren versterken elkaar, dus hoe meer risicofactoren er van jou op toepassing zijn, des te hoger de kans dat je uiteindelijk een behandeling hartziekten nodig zal hebben. Helaas is het natuurlijk niet altijd mogelijk om hartziekten te voorkomen, want sommige mensen worden nu eenmaal geboren met een hartafwijking. Erfelijke factoren zorgen dus soms ook voor een grotere kans op een hartziekte. Een gezonde levensstijl met veel beweging en gezond eten verkleint echter de kans dat je hartziekten op latere leeftijd ontwikkelt.

Risicofactoren behandeling hartziekten

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?

Steun zoeken bij lotgenoten bij hartziekten behandeling

Soms valt een hartziekten behandeling erg zwaar en dan is het wel zo fijn om er met iemand over te kunnen praten die een soortgelijke behandeling hartziekten heeft ondergaan. Stichting Hartpatiënten Nederland brengt lotgenoten samen die ook hartkwalen hebben. Op de website van deze stichting is het mogelijk om bijvoorbeeld je verhaal te delen met mede-hartpatiënten. Maar ook als je tips of steun zoekt ben je van harte welkom om een berichtje te posten. En onderga je zelf geen hartziekten behandeling, maar iemand in je familie wel? Dan is het ook mogelijk om je ervaringen te vertellen op het forum!

Steun zoeken bij lotgenoten bij hartziekten behandeling