default-header

Hartklachten vrouwen

Home Hartklachten vrouwen

Hartpatiënten Nederland zet zich al jaren voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al heel wat resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels veel mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren, oftewel middels reanimatie onderwijs. Lees hier over onze ambities en doelen.

Hartklachten vrouwen zijn anders dan die van mannen!

Wist jij dat hartklachten vrouwen iets anders zijn dan die van mannen? Bij een vrouw kondigt een hartaanval zich vaak al weken van tevoren aan. De vrouw krijgt dan veel te maken met slaapproblemen, extreme vermoeidheid, kortademigheid, duizeligheid en een vervelend gevoel in de maag. Maar ook pijn tussen de schouderbladen, armen of kaak kunnen voortekenen van een hartaanval zijn bij een vrouw. Deze klachten worden vaak niet als zodanig herkent, omdat vrouwen in de overgang ook soortgelijke klachten ervaren. Daarnaast klagen vrouwen in het algemeen minder gauw over lichamelijke pijntjes dan mannen, waardoor de verschijnselen hartklachten vrouwen vaak over het hoofd worden gezien.

Hartklachten vrouwen zijn anders dan die van mannen!

De voorkomende verschijnselen hartklachten vrouwen

Vrouwen krijgen weken voor een daadwerkelijke hartaanval al te maken met klachten zoals slapeloosheid, extreme vermoeidheid en kortademigheid. Als zich een of meer van deze symptomen hartklachten vrouwen zich voordoen, dan is het verstandig om alvast naar de dokter te gaan. Heb je last van pijn tussen de schouderbladen, arm, en kaak, acute duizeligheid en moeheid, licht gevoel in je hoofd, hartkloppingen, kortademigheid, benauwdheid, branderig gevoel in je maag, misselijkheid, zweten en misschien zelfs flauwvallen? Dan moet er direct 112 worden gebeld! Dit zijn namelijk verschijnselen hartklachten vrouwen die erop wijzen dat je een hartaanval krijgt en dan is het van levensbelang dat je snel medische hulp krijgt.

De voorkomende verschijnselen hartklachten vrouwen

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?

Meer informatie lezen over symptomen hartklachten vrouwen

Hartklachten vrouwen zijn soms moeilijk te herkennen, maar het blijft wel belangrijk dat we er extra alert op zijn. Stichting Hartpatiënten Nederland biedt veel informatie over de symptomen en verschijnselen en dit is na te lezen op de website. Ook verzamelt de stichting persoonlijke verhalen van hartpatiënten en kun je hier lezen hoe andere vrouwen hun hartklachten ervaren. Verder brengt de stichting ook lotgenoten bijeen. Als je dus de behoefte hebt om met andere vrouwelijke hartpatiënten te praten, dan kun je gerust een berichtje achterlaten op het forum.

Meer informatie lezen over symptomen hartklachten vrouwen