default-header

Hartinfarct vrouwen

Home Hartinfarct vrouwen

Hartpatiënten Nederland zet zich al jaren voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al heel wat resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels veel mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren, oftewel middels reanimatie onderwijs. Lees hier over onze ambities en doelen.

Diagnose hartinfarct vrouwen stellen

Een hartaanval of hartinfarct vrouwen verloopt iets anders dan bij mannen. Bij mannen is het namelijk al snel duidelijk dat het om een hartinfarct gaat door plotselinge pijn in de borst. Vrouwen hebben hier vrijwel nooit last van! Daarom is het lastig om een diagnose hartinfarct vrouwen te stellen. Wel krijgen ze weken van tevoren al verschijnselen hartinfarct vrouwen, maar deze zijn stukken vager dan bij mannen. Er overlijden ook meer vrouwen aan een hartinfarct omdat de symptomen moeilijker te herkennen zijn en men soms te laat is met het bieden van medische hulp. Wel komt een hartinfarct bij vrouwen gemiddeld op een latere leeftijd voor dan bij mannen.

Diagnose hartinfarct vrouwen stellen

Wat zijn de verschijnselen hartinfarct vrouwen?

Vrouwen vertonen weken voor een hartaanval al verschijnselen van een hartinfarct. Ze slapen dan plotseling minder goed en hebben last van kortademigheid en extreme moeheid. Het is dan slim om alvast naar de dokter te gaan, al doen veel vrouwen dit niet. Dit komt doordat deze klachten ook vaak onschuldig zijn, waardoor ze vaak worden weggewuifd. Maar als de vrouw op den duur ook nog last krijgt van plotselinge duizeligheid, acute vermoeidheid, een brandend gevoel in de maag en op de borstbeen, pijn tussen de schouderbladen en hartkloppingen, dan is het toch beter om 112 te bellen! Dit kunnen namelijk tekenen zijn dat de vrouw een hartinfarct aan het krijgen is. Ook als je nog twijfelt, is het beter om gewoon wel te bellen.

Wat zijn de verschijnselen hartinfarct vrouwen?

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?

Meer weten over symptomen hartinfarct vrouwen

Stichting Hartpatiënten Nederland komt op voor de belangen van hartpatiënten en op de website is veel informatie over symptomen hartinfarct vrouwen te vinden. De stichting heeft ook veel persoonlijke ervaringen verzameld van mensen die een hartinfarct hebben meegemaakt. Als je de verhalen van mannen en vrouwen naast elkaar legt, dan zal het je ook opvallen dat de verschijnselen hartinfarct vrouwen anders zijn dan die van mannen. Verder biedt de stichting interessante cursussen zoals reanimatiecursussen aan voor degenen die graag meer willen weten over hartinfarct vrouwen en hoe men snel en adequaat moet handelen.

Meer weten over symptomen hartinfarct vrouwen