default-header

Hartinfarct mannen

Home Hartinfarct mannen

Hartpatiënten Nederland zet zich al jaren voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al heel wat resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels veel mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren, oftewel middels reanimatie onderwijs. Lees hier over onze ambities en doelen.

Hoe ontstaat een hartinfarct mannen?

Een hartinfarct is hetzelfde als een hartaanval of myocardinfarct. Er is hier sprake van als de bloedtoevoer in de kransslagader wordt geblokkeerd door vernauwingen. Delen van je hartspier krijgen dan geen zuurstof meer waardoor deze ook niet meer samen kunnen trekken. Een hartinfarct kan mogelijk leiden tot een hartstilstand en dus is er de kans dat het een dodelijke afloop wordt. Maar ook als dit niet het geval is, kan het hart onherstelbaar beschadigd worden door het gebrek aan zuurstof. Door deze beschadigingen is het na een hartinfarct mannen mogelijk dat je hartritmestoornissen of hartfalen ontwikkelt.

Hoe ontstaat een hartinfarct mannen?

Verschijnselen hartinfarct mannen: hoe herken je ze?

Erfelijkheid en leeftijd kunnen een rol spelen bij het krijgen van een hartaanval. Bij mannen is het al snel duidelijk wanneer hij een hartaanval krijgt. De meest voorkomende verschijnselen hartinfarct mannen zijn een drukkend en pijnlijk gevoel op de borst. Dit kan uitstralen naar de nek, kaak, rug en bovenarmen. Ook komt het vaak voor dat je overmatig gaat zweten, misselijk wordt en moet braken. Mannen lopen een verhoogde kans op een hartinfarct als ze roken en veel te maken hebben met stress voor een langere periode. Ook roken, een verhoogd cholesterol, diabetes en overgewicht kunnen bijdragen aan een verhoogd risico op een hartinfarct. Een hartaanval komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Verschijnselen hartinfarct mannen: hoe herken je ze?

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?

Meer te weten komen over hartinfarct symptomen mannen

Een hartaanval kan de dood als gevolg hebben, dus het is erg belangrijk om te weten wat de hartinfarct symptomen mannen zijn. Op de website van Stichting Hartpatiënten Nederland kun je meer informatie lezen over de verschijnselen hartinfarct mannen en vrouwen. Ook lees je op de site persoonlijke verhalen van mensen die een hartinfarct hebben meegemaakt. Je zult merken dat de ervaringen bij beide geslachten anders is! Bij mannen is het vaak duidelijker dat het om een hartinfarct gaat, want de symptomen komen plotseling op en zijn nogal specifiek. Bij vrouwen zijn de klachten veel vager en is het lastiger om te bepalen of het om een hartaanval gaat. Zo komt het drukkende gevoel in de borst amper voor bij vrouwen, maar hebben vrijwel alle mannen hier last van als ze een hartinfarct krijgen.

Meer te weten komen over hartinfarct symptomen mannen