default-header

Hartfalen mannen

Home Hartfalen mannen

Hartpatiënten Nederland zet zich al jaren voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al heel wat resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels veel mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren, oftewel middels reanimatie onderwijs. Lees hier over onze ambities en doelen.

Hartfalen mannen: wat houdt dat in?

Hartfalen is vaak het gevolg van schade aan je hart na bijvoorbeeld een hartinfarct. Een hartinfarct beschadigt namelijk de spieren in het hart, waardoor er een litteken ontstaat. Door dit litteken kan de hartspier niet meer goed samentrekken, waardoor de pompfunctie afneemt en er dus hartfalen ontstaat. Ook kun je hartfalen krijgen als je een lange tijd een hoge bloeddruk hebt. Je hartspier moet dan harder werken om je lichaam van bloed te blijven voorzien. Op den duur krijgt hij steeds meer moeite om bloed rond te pompen. Hartfalen houdt dus in dat je hartfunctie langzaam achteruit gaat. Je merkt er in het begin vrij weinig van, maar de klachten worden langzaamaan steeds erger. Hartfalen mannen begint met klachten bij inspanning, maar later merk je dat je ook in rustmomenten last krijgt van deze klachten.

Hartfalen mannen: wat houdt dat in?

Wat zijn de verschijnselen hartfalen mannen?

De meest voorkomende verschijnselen hartfalen mannen zijn kortademigheid, vermoeidheid en vocht vasthouden. Je merkt dat je vocht vasthoudt als je dikke voeten en enkels hebt. ’s Nachts moet je er vaak uit om te plassen en je hebt last van een vervelend kriebelhoestje dat bij liggen en inspanning erger lijkt te worden. Verder krijg je het sneller benauwd dan normaal en ben je eerder buiten adem bij inspanning. Minder voorkomende verschijnselen hartfalen mannen zijn vergeetachtigheid, een verminderd concentratievermogen en slaapstoornissen. Heb je meerdere van deze symptomen en maak je je zorgen? Ga dan langs de dokter. Hij of zij kan meerdere onderzoeken uitvoeren om vast te stellen of het inderdaad om hartfalen gaat.

Wat zijn de verschijnselen hartfalen mannen?

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?

Hartfalen symptomen mannen leren herkennen

Aangezien hartfalen symptomen mannen duiden op een verminderde werking van het hart, is het belangrijk om hier goed geïnformeerd over te zijn. Daarom staat op de website van Stichting Hartpatiënten Nederland veel informatie over verschillende soorten hartklachten en hoe je deze kunt herkennen. Er staan ook persoonlijke verhalen op waarin hartpatiënten vertellen over hoe zij verschijnselen hartfalen mannen hebben ervaren. De stichting biedt daarnaast cursussen aan waarin je leert hoe je iemand moet reanimeren. Wanneer iemand verschijnselen hartfalen mannen vertoont, moet namelijk direct 112 worden gebeld. De ambulance komt dan zo snel mogelijk, maar er is geen tijd te verliezen. Door diegene te reanimeren kun je misschien wel zijn of haar leven redden!

Hartfalen symptomen mannen leren herkennen