default-header

Hart- en vaatziekten behandelen

Home Hart- en vaatziekten behandelen

Hartpatiënten Nederland zet zich al jaren voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al heel wat resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels veel mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren, oftewel middels reanimatie onderwijs. Lees hier over onze ambities en doelen.

De meest voorkomende hart- en vaatziekten behandelingen

Hart- en vaatziekten behandelen gebeurt op verschillende manieren. De behandeling is uiteraard afhankelijk van de aandoening. Zo zijn er bijvoorbeeld operaties mogelijk om het probleem te verhelpen. Denk maar bijvoorbeeld aan een hartklepoperatie of een bypassoperatie. Maar er zijn ook veel patiënten die gebaat zijn bij het gebruiken van allerlei medicijnen om bijvoorbeeld het cholesterol te verlagen of om de bloedvaten te verwijden en het hart te ontlasten. Op de website van Stichting Hartpatiënten Nederland is nog meer informatie te vinden over de meest voorkomende hart- en vaatziekten behandelingen.

De meest voorkomende hart- en vaatziekten behandelingen

Hart- en vaatziekten behandelen: wat kun je zelf nog doen?

Als je een hart- en vaatziekten behandeling ondergaat, dan is het extra belangrijk om ook goed voor jezelf te blijven zorgen. Gezond en gevarieerd blijven eten is bijvoorbeeld essentieel om je lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Denk maar bijvoorbeeld aan volkoren producten, groenten, fruit, gezonde vetten, vlees en vis. Veel bewegen is natuurlijk ook belangrijk om te blijven doen. Sporten is sowieso goed om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. De medische specialist kan je nog meer tips en advies geven over wat je zelf nog allemaal kunt doen om de hart- en vaatziekten behandeling zoveel mogelijk te bevorderen.

Hart- en vaatziekten behandelen: wat kun je zelf nog doen?

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?

Lotgenoten die dezelfde behandeling hart- en vaatziekten hebben ondergaan

Stichting Hartpatiënten Nederland maakt het mogelijk om in contact te komen en ervaring uit te wisselen met lotgenoten die ook een behandeling hart- en vaatziekten hebben ondergaan. Op de website van de stichting is een forum te vinden waarop je een berichtje kunt achterlaten of op iemand anders kunt reageren. Reeds 50.000 anderen gingen je al voor! Als hartpatiënt is het dus een fijne gedachte dat je hier eigenlijk nooit alleen bent. Niet alleen patiënten zelf, maar ook familieleden halen hier steun uit door zorgen, leed en tips met elkaar te delen. Ook als je een mooi verhaal of een positieve ervaring hebt met een behandeling hart- en vaatziekten die je graag aan anderen wilt vertellen, ben je welkom!

Lotgenoten die dezelfde behandeling hart- en vaatziekten hebben ondergaan