default-header

Karien

Karien

Aangemaakte reacties

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: oplossing voor vliegprobleempje #86528
  Karien
  Deelnemer

  Hoi Marjon,

  Natuurlijk was ik in het begin ook bang dat het weer zou gebeuren. Mijn eerste hartstilstand was in 2005 en mijn 2de in 2009. Je hebt iedere keer weer wat tijd nodig om weer uit de put omhoog te krabbelen.
  In het begin kalmeringsmiddelen en een middeltje om te slapen, langzamerhand kun je dat weer afbouwen, want je krijgt weer meer vertrouwen in je lichaam en je durft weer dingen alleen te doen, zoals een vliegreis.
  Ik heb wel altijd 2 mobieltjes bij me, en altijd de auto met genoeg benzine staan.
  Voor het geval dat……

  Groetjes,
  Karien

  In reactie op: oplossing voor vliegprobleempje #86513
  Karien
  Deelnemer

  🙂 Hallo,

  Ik heb toch maar de stoute schoenen aangetrokken en ben onlangs naar Nederland gevlogen vanaf Mallorca. Alles is heel goed gegaan helemaal geen klachten gehad.
  Wel geen lange vliegreis, maar toch weer spannend nadat je 2x een hartstilstand gehad hebt.
  Volgens mijn cardioloog moet een korte vliegreis ook geen problemen geven. Over langere vliegreizen heb ik nooit met haar gesproken.
  Ik ben heel blij dat ik toch weer gevlogen heb en mijn familie weer bezocht heb. Zeker is dat voor dit jaar weer voor herhaling vatbaar.

  Groetjes,
  Karien

  In reactie op: oplossing voor vliegprobleempje #86112
  Karien
  Deelnemer

  Hoi Patrice,
  Als ik besluit niet meer te vliegen, wil dat zeggen dat ik mijn moeder nooit meer zal zien, ik heb toch nog zoiets, ik moet toch afscheid van haar nemen. Zij is 82 jaar, en niet in staat om nog een vliegtuig te nemen en naar Mallorca te komen.
  Echt een probleem hoor.
  Wat leuk dat jij op een boerderij woont. Heb je zeker wel veel dieren??
  Ik woon ook heel landelijk hier, heb een tuin van 3000 m2, 4 honden en 2 schapen.
  En je hebt gelijk hoor, Mallorca is een hardstikke mooi eiland, goed uit te houden hoor,
  maar Nederland heeft ook zijn charmes.

  Groetjes, Karien

  In reactie op: oplossing voor vliegprobleempje #86103
  Karien
  Deelnemer

  Hoi,
  Goed dat je die beslissing hebt hebt kunnen nemen niet meer in een vliegtuig te stappen.
  Ik heb ook zo’n probleem, ik woon nl. al 20 jaar op Mallorca, in 2005 en in 2009 had ik een hartstilstand. Mijn moeder woont in Nederland, zij weet niet dat ik deze hartproblemen heb,
  en nu heb ik zo’n angst om een vliegtuig te nemen en haar gaan te bezoeken.
  Ik heb nu 3 stents en de cardioloog zegt dat ik normaal gesproken wel zou kunnen vliegen, maar dat ik wel mijn medische gegevens op zak moet hebben.
  Dat stelt me dus ook niet allemaal gerust. Ondertussen vindt mijn moeder (82 jaar) het dus wel raar dat ik haar niet op ga zoeken.
  Ik sta nu in tweestrijd of ik haar alsnog moet vertellen wat er met mij gebeurd is, of toch maar de stoute schoenen aan moet trekken en haar gaan bezoeken.
  Ik weet het niet ???

  Groetjes,
  Karien :laugh:

  In reactie op: Hoe lang word je geacht Plavix te blijven gebruiken? #85912
  Karien
  Deelnemer

  Ja, ik ben ook bang om te stoppen. Ik moet eigenlijk naar de tandarts om 2 taden te trekken, en de cardioloog heeft me gezegd 5 dagen van te voren met Plavix te stoppen en na het trekken meteen weer te beginnen. Ik stel het steeds maar uit. Nou je weet maar nooit, na zoveel jaren Plavix slikken en dan opeens 5 dagen stoppen, is dat niet gevaarlijk?? Of moet ik gewoon maar doen wat de cardioloog zegt ??

  Groetjes,
  Karien

  In reactie op: Hoe lang word je geacht Plavix te blijven gebruiken? #85910
  Karien
  Deelnemer

  Ik denk voor mij dat het plavixgebruik levenslang zal worden. In 2005 had ik een hartstilstand veroorzaakt door een spasme in de kransslagader.
  In 2009 had ik weer een hartstilstand, oorzaak de binnenste laag van de kransslagader had zich losgelaten en zo de ader verstopt, 3 stents geplaatst. Vanaf 2005 neem ik dus Plavix 1x per dag, ook nog bisoprolol en cardyl.
  Op het moment gaat het allemaal goed met deze medicijnen, ik voel me prima, maar ik weet natuurlijk niet hoe mijn aders er aan de binnenkant uitzien.
  Wel naar van die blauwe plekken, daar sta ik ook vol mee.

  Groetjes, Karien

  In reactie op: sporten na/met hartfalen #85605
  Karien
  Deelnemer

  Hallo,

  Na mijn 1e hartstilstand in 2005, heeft het zeker 1 jaar geduurd voordat ik weer vertrouwen in mezelf en mijn hart had. Ik woon op Mallorca, dus hier is de nazorg niet zo als in Nederland. Het enige wat ze mij gezegd hebben is iedere dag 1 uur wandelen. Zo ben ik ook begonnen, eerst vlak en toen een beetje in de bergen. Ook kon ik weer fietsen. Ik ging weer zwemmen, dat deed ik allemaal alleen. Geen angst meer.
  Toen in 2009 ben ik met paardrijden begonnen. 1 uur per week. Na het paardrijden voelde ik me niet zo goed, het was alsof de aderen in mijn borstkast pijn deden, daarna ging dat weer over, ik ging ook weer verder met mijn andere bezigheden zonder te denken dat het misschien iets met mijn hart kon zijn.
  Toen op een zaterdagmorgen voelde ik me niet goed, en ben naar de EHBO gegaan, daar kreeg ik weer een hartstilstand. Bleek dat de binnenste laag van de hartader zich had losgelaten en blokkeerde de bloedstroom, 3 stents geplaatst, alles gaat goed op het moment. Maar ik ben nooit meer op een paard gestapt, onbewust heb ik het idee, dat door die schokkende bewegingen op het paard die binnenste laag van die ader is losgelaten.
  Misschien grote nonsens natuurlijk, maar toch??
  Ik sport heel graag maar op het moment hou ik het weer bij mijn wandeling van 1 uur, in het vlakke, of een korte bergwandeling.
  Geen al te grote inspanningen. Toch weer een beetje angst!!

  In reactie op: Profiel naam veranderd. #85603
  Karien
  Deelnemer

  Hallo,

  Daar is ie dan mijn foto.

  Groetjes, Karien

  In reactie op: Profiel naam veranderd. #85597
  Karien
  Deelnemer

  Ja binnenkort zal ik ook een foto opladen, dan hebben jullie ook een gezicht erbij.

  Groetjes, Karien :laugh:

  In reactie op: ICD’s kunnen angstig maken #85560
  Karien
  Deelnemer

  Ik heb 2x een hartstilstand gehad. Woon op Mallorca. Maar ze hebben me geen ICD ingeplant, waarschijnlijk niet nodig (zeggen ze).
  De laatste hartstilstand nu bijna 1 jaar geleden, in het begin was ik ook erg angstig, steeds denk je als het weer gebeurd en ik ben niet in de buurt van een medisch centrum, wat dan???
  Ik heb zo het idee, dat zo’n ICD je een beetje zekerheid geeft, een soort EHBO post die je bij je draagt.
  Maar ook zonder ICD, ga je steeds weer meer vertrouwen krijgen in jezelf en iedere keer doe je weer een beetje meer. Je stapt weer alleen in de auto, gaat alleen de hond uitlaten, dat wel, ik heb altijd een mobiel bij me klaar om te gebruiken.
  Want als het weer gebeurt……………

  In reactie op: Voorstellen #85427
  Karien
  Deelnemer

  Hallo, Het gaat nu goed. Ik heb vorige week een krachtproef gedaan en heb de hele proef af kunnen maken, dus ik neem aan dat alles goed met me gaat.
  Ik werk weer 48 uur per week ( normaal hier Mallorca, 6 dagen per week).
  Heb geen lichamelijke problemen op het moment.
  Ik zie de toekomst positietf tegemoet.

  In reactie op: Voorstellen #85418
  Karien
  Deelnemer

  Hallo,

  Mij is dat bij mijn eerste hartstilstand ook overkomen. Ik heb pas dagen later vernomen dat ik een hartstilstand had gehad en dat ze me met schokken weer teruggehaald hebben.
  In het begin werd alleen maar over een hartinfarct gesproken. Daarna beetje bij beetje heb ik me geraliseerd wat er eigenlijk met me gebeurd was.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)