default-header

carsten888

carsten888

Aangemaakte reacties

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Elektronisch patiëntendossier #82530
  carsten888
  Deelnemer

  carsten888 schrijft:
  [quote]Nou lees ik net dat een CDA-moraalridder vind dat Hyves valt aan te rekenen dat er kinderen van onder de 16 actief zijn op Hyves.[/quote]
  Ahum, ik kom er net achter dat dat van de PvdA kwam. :blush: mijn fout,
  maar ja, die zijn tegenwoordig net zo progressief als een antiek dodo-ei. 🙂

  In reactie op: Elektronisch patiëntendossier #82521
  carsten888
  Deelnemer

  toen ik hoorde dat er een electronisch patientendossier ging komen, was ik eigenlijk verbaast dat dit er al niet 10 jaar is. Maar ik begrijp uit bovenstaande posts dat iedere organisatie bij die gegevens kan. Dat is natuurlijk een inbreuk op je recht tot bescherming van persoonsgegevens.:angry:

  Nou lees ik net dat een CDA-moraalridder vind dat Hyves valt aan te rekenen dat er kinderen van onder de 16 actief zijn op Hyves. Echt, die lui zijn gewoon niet van deze wereld. :laugh:

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #82196
  carsten888
  Deelnemer

  hahaha, wat een discussie! alles wordt erbij gehaald alsof het er ook maar iets mee te maken heeft, pedo’s auto’s, hahaha.:laugh:

  [quote]Ondanks dat vind ik het ook belachelijk het rookverbod in horeca. Terwijl Roermond altijd een bruisend uitgaansgebied heeft gehad terwijl het nu elke vrijdagavond uitgestorven is. De “grotere” gelegenheden zijn zelfs gesloten. Ik vind het hoort erbij en je kan zelf kiezen of je daar naartoe gaat of niet. Ik vind dat een kastelein zelf het recht moet hebben om e bepalen of hij?zij meedoet aan het rookvrij op stap gaan.[/quote]
  In engeland is de horeca nu 1 jaar rookvrij. En daar was ook protest en natuurlijk een hoop geklaag van kleine kroegjes die dachten over de kop te gaan. En wat bleek, niemand ging over de kop. De ‘leegte’ van de rokers die thuis blijven wordt opgevuld met de mensen die nu eindelijk weer eens rookvrij kunnen uitgaan en eten. De Engelse belangenbehartigings organisatie van de horeca heeft toegegeven dat er geen verlies aan omzet is geweest.

  Als er in Nederland wel ‘kroegen worden dichtgespijkerd’ :woohoo: (niet in Tilburg, nog steeds bom vol) dan denk ik dat dat eerder komt doordat de horeca zoveel duurder is geworden.

  [quote]je gaat achteloos voorbij aan de kern van het probleem. In hoeverre vind je het normaal dat de staat regels en wetten maakt, die ertoe leiden dat de samenleving kapot wordt gemaakt.[/quote]
  de overheid heeft de taak de gezondheid van mensen te beschermen. In dit geval moesten de niet-rokers beschermt worden tegen de rokers. Rook zones in cafe’s en restaurants werkten niet, dus pakken ze het nu harder aan.

  En ja, er is zeker weten een achterliggende gedachte bij die Christenen: geld. Zoals altijd gaat het over geld. Kanker is onnatuurlijke doodsoorzaak nummer 1 en kost de samenleving een fortuin. Het aantal rokenden onder de jeugd steeg schrikbarend, dus de christenen wilde dat stoppen. Ik kan ze geen ongelijk geven.:)

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #81700
  carsten888
  Deelnemer

  @delores
  [quote]Is er echt helemaal niets aan U te vinden waarvan andere mensen last hebben?[/quote]
  vast wel eens. niemand is heilig. Maar als ik weet dat anderen last van mij hebben probeer ik daar wat aan te doen.

  Ik heb zelf ook gerookt en ik snapte toen ook niet als mensen klaagde over stinkende kleren, “dat valt toch best mee” dacht ik. Dat komt omdat je als je rookt die indringende tabaksgeur niet meer zo ruikt. Het lijkt alsof je er immuun voor wordt. Als je stopt komt dat na een paar weken weer terug en proef je opeens je eten weer een stuk beter. Toen ik gestopt was en een cafe binnen kwam besefte ik pas hoe het er stonk.

  [quote]is er in restaurants altijd een “niet rokersgedeelte” geweest waar je als niet roker toch van je heerlijke maaltijd kunt genieten.[/quote]
  meestal was die ruimte in dezelfde ruimte als waar gerookt werd, en werkte het dus niet. Als er aan een kant van de kamer gerookt wordt ruik je dat echt wel aan de andere kant. Daarom staat in die nieuwe wet dat rokers alleen buiten mogen roken. (alsof je op een tarras geen last hebt van rokers naast je).

  [quote]Wat doet u als u tijdens een wandeling onder een tunnel moet doorlopen waar ook auto’s onderdoor rijden? Zet u dan een gasmasker op? Voor astma patiënten is dit ook niet echt gezond.[/quote]
  ik probeer tunnels waar auto’s doorgaan te mijden. Ik heb geen gasmasker 🙂

  @herni
  [quote]Waar het mij om gaat is dat de staat zich met steeds meer dingen bemoeit die direct ingrijpen in je persoonlijke levenssfeer. Nog even en we leven in een beklemmende sfeer in de zin van Brave New World, gemixed met 1984 van Orwell.[/quote]
  zoals ik al zei, en jij zo treffend illustreerd (1984!), sommige rokers vinden het betutteling van de staat. Ik vind het gewoon respectloos jegens andere mensen om ze in de stank te zetten.

  [quote]Vanwege iemand die roept dat zijn kindje er misschien astma van zou kunnen krijgen.[/quote]
  nee, mijn kind heeft astma en heeft erg last van rokers.

  [quote]ze worden immers steeds door rokers in de verleiding gebracht.[/quote]
  niet ik.

  [quote]fundamentalistische gereformeerde predikanten op en gaan tekeer alsof ze op de kansel hel en verdoemenis prediken.[/quote]
  nou, dat valt toch wel mee:
  “doe waar je zin in hebt zolang anderen er geen last van hebben”.
  :laugh:

  In reactie op: Staatsinquisitie opent jacht op rokers #81692
  carsten888
  Deelnemer

  Ik ben een tevreden ex-roker. Ik ben heel erg blij met dat rookverbod in de horeca. Nu stinken mijn kleren niet meer en kan je gewoon rustig eten zonder dat je smaakpupillen worden verdoofd door de indringende geur van tabaksrook.

  De commentaren van rokers op het rookverbod gaan vaak over dat ze zich betutteld voelen door de overheid. :dry:
  Ik vind dat de overheid het opneemt voor de vrijheid van mensen om schone lucht in te ademen, en daar ben ik helemaal voor. Als je wilt roken moet je dat zelf maar weten, maar zorg dan niet dat mijn kleren stinken, mijn eten niet meer smaakt en mijn kind een astma-aanval krijgt.
  :S

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)