default-header

wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen

Home Forums Hartfalen wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen

#93165
Hermann1001
Gast

@ hippo

De laatste keer dat ik hier op reageer, anders wordt ’t een nietes-welles spelletje en dat lijkt me niet de bedoeling.

U hebt de Duitser prof. Walter Hartenbach aan ’t begin van dit draadje aangehaald, maar die man veronachtzaamd volgens anderen zeer belangrijke studies. Ik heb eens gekeken wat er in het Duitstalige gebied over Malcolm Kendrick bekend is, maar weinig gevonden. Hij ligt daar kennelijk niet zo bruin in de markt. ‘Zijn’ wiki is alleen maar Engelstalig.

https://en.wikipedia.org/wiki/Malcolm_Kendrick

Een Duitser die ook veel vraagtekens bij statines zet. En ja, de bijwerkingen kunnen nog lang niet allemaal bekend zijn, omdat de statines daarvoor veel te kort op de markt zijn. Het epistel wat hij geschreven heeft (2003) lijkt heel wat en door de vele cijfers erg plausibel. Niet om direct door te lezen, scrollen lijkt mij voldoende.

http://www.dr.karlheinz-bayer.de/resources/CHOLESTERIN.pdf

Van de weeromstuit zou men de statines laten staan. Maar die man heeft nog steeds een huisartsenpraktijk en is gespecialiseerd als arts voor noodgevallen (Notfallmedizin) en chiropractie, zeker niet iemand wiens vakgebied cardiologie is. Feng-shui heeft ook zijn aandacht. Hier z’n site:

http://www.dr.karlheinz-bayer.de/index.html

Al met al laat ik me niet van de wijs brengen en neem trouw mijn medicijnen in. Denk ik, dat er bij mij wat aan de hand is, bel ik de huisarts, cardioloog of 112. Gezien mijn ziektegeschiedenis heb ik nooit gemerkt, dat ik niet serieus genomen werd, integendeel. Sinds mijn open hartoperatie nu 3 jaar geleden, heb ik al bij geringe inspanning verdeeld over de dag vooral ’s avonds, ’s nachts pijn op de borst. Dit al herhaaldelijk met m’n cardioloog besproken – beiden weten niet wat het is. Ik kan daar al lang mee leven en als ik me zelf ontzie, dan is het goed te doen. Om toch nog wat levenskwaliteit te hebben, met mijn vrouw en dochter deze herfst ’n week naar Istanbul geweest – een hotel op 2 min. loopafstand van openbaar vervoer. De 3de dag ziek, een hele dag in bed gelegen en de dag erna niets meer aan de hand. Dat was me al eerder overkomen. Een beetje door huis schuifelen, wat lichte werkzaamheden thuis verrichten of eventjes met de e-bike erop uit, meer zit er niet meer in. Door de operatie hartfalen gekregen (constatering van de cardioloog), dus altijd moe en kortademig.

’t Duurt nog meer dan ’n jaar voordat ik 60 word, maar ben gedurende mijn leven al veel verschillende gezichtspunten tegen gekomen. Het ene jaar is dit goed, het andere jaar juist dat. En al die boeken over statines, medicijnen en wat niet al hebben gemeen, dat ze niet van toepassing zijn op mijn situatie.

Ik neem gewoon mijn medicijnen in, ga naar de afgesproken controles en verder gewoon maar doorgaan.