@ Jacob, @ ebvded, maar ook @ hippo.
Dank voor jullie persoonlijke verhalen. Ik denk, meer kunnen we niet doen dan persoonlijke ervaringen delen. Als het leven voor mij op ’t spel stond, en dat stond ’t, dan werden (en worden) in het ziekenhuis alle zeilen bijgezet. Net als @ ebvded heb ik die ervaring ook. En ja, er zijn bij mij ook fouten gemaakt. Daar heb ik mijn cardiologen nooit op aangesproken, ik heb ze alle als betrokken professionals ervaren.
@ hippo
Ik kom nog even terug op de internist Houtsmuller. Eenvoudig: volgens hem in z’n boek gaat de celdeling als volgt (elfde druk, als ik me niet vergis). Begin 1 cel, daarna 2, dan 4, 6, 8, 10, 12 enzovoort. Terwijl Houtsmuller naar een boek verwees (die ik toevallig ook gelezen had), waarin een celdeling als exponentiële functie werd omschreven, wat juist is: 1,2,4,8,16,32 enz. De groei, zoals Houtsmuller omschreef zou me geen zorgen baren, een exponentiële functie wel. En mensen, waarbij kanker is geconstateerd ook (bij mij tot nu toe niet). @ hippo, U bent geen arts, maar hebt U kaas gegeten van wiskunde en statistiek? Ik enigszins.
” Reeds in 1937 is in een onderzoek vastgesteld dat er geen correlatie was tussen cholesterolniveau en arterosclerose, d.w.z. dat er mensen waren met een laag cholesterol en wel dichtgeslibde vaten, mensen met een hoog cholesterol en niet dichtgeslibde vaten, dus geen correlatie, laat staan causaal verband.”
1937 is lang geleden, sindsdien is de statistiek met sprongen vooruit gegaan. Bent U echt bekend met de begrippen correlatie en causaal verband? En hoe dat in 1937 begrepen werd en tegenwoordig? Mijn cholesterolwaarde, met statines en ezentrol, is iets boven de 6 mmol/l en mijn cardioloog vindt ’t goed zo.
Tijdens een spreekuur zet je geen boom met de cardioloog op. Ik zou U aanraden, mocht U er meer over willen weten, een studie geneeskunde, specialisatie cardiologie gaan volgen. Tijdens een hartecho met een bijna afgestudeerd cardioloog gekletst, dan is er tijd en ’t duurde haast 1 uur, en zij vertelde me, dat het VWO voor haar erg gemakkelijk was t.o.v. de studie cardiologie. Huisartsen hebben hun handen vol met patienten om hun te laten inzien dat datgene wat de patiënt op internet gevonden heeft niet juist is. Edith Schippers is voorstander van zelfzorg via internet, dat lijkt in eerste instantie goedkoper.