default-header

wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen

Home Forums Hartfalen wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen wereldberoemde-hartchirurg-onthult-ware-oorzaak-hartkwalen

#93161
Eenbeetjevanditendat
Gast

@Hippo

Alhoewel ik van een andere categorie, eigenlijk ex-hartpatiënten ben, ben ik het met Jacob eens. En dat is redelijk zeldzaam.

Ook ik heb me wel eens schuldig gemaakt om hier een advies te geven, maar daar ben ik mee gestopt. Ieder geval is anders.

Wat mij wel verbaasd zijn de termijnen die jij noemt in het behandeltraject. Als ik me in het Rijnstate in Arnhem ga melden met pijn op de borst wordt ik onmiddellijk volledig onderzocht en zou ik desnoods een PCI behandeling krijgen. Niet weken of maanden erna! Direct! En als ze er niet uitkomen brengen ze me als een gek naar Nieuwegein. En daar kunnen ze vrijwel alles. Ook direct. Nemen geen risico’s. Ik heb op de kamer gelegen bij wat oudere mensen die een vergelijkbaar probleem hadden als u, werden direct verscheept naar Nieuwegein en meteen gelholpen. Fijne Cardioloog heb jij. Ben blij dat ik 2 goede heb!

Ik heb nooit echt levens bedreigende situaties meegemaakt. Maar iemand even een langere tijd thuis laten wachten of het wel of niet goed gaat, heb ik hier ook nooit meegemaakt. Ook niet bij een dierbare in het LUMC. Alhoewel daar wel fouten zijn gemaakt. Maar dat is helaas overal wel eens het geval.

En over die statines: Ik hoef ze gelukkig niet, maar ga er maar vanuit dat die dingen niet voor de lol worden voorgeschreven. Een vriendin verdraagt ze ook niet zo goed. Maar haar cholesterol is wel flink gedaald. En dat is belangrijk!

Groet,

Ebvded

I