default-header

Veel te lage INR

Home Forums De jongere hartpatiënt Veel te lage INR Veel te lage INR

#93342
Eenbeetjevanditendat
Gast

Ja, zolang je een Coagucheck (zelfmeter) hebt is het wel makkelijk te controleren of je INR in het juiste bereik ligt. Zo kom je er ook achter dat broccoli of boerenkool wat meer tabletjes vragen en weer wat minder als je bent wezen stappen en wat teveel biertjes op hebt. En ja, het is toch wel vervelend als je vaker naar de trombosedienst of prikpost moet dan dat je naar je vriendin kan gaan.

Mijn conclusie is dat acenocoumarol in mijn geval voldoet, zoals ik schreef mocht ik er van mijn cardioloog zelfs mee stoppen. Op voorwaarde dat ik bij een ritmestoornis binnen 48u een cardioversie zou laten uitvoeren. Dit leek mij niet zo een heel goed idee, want de ritmestoornissen gaan vrijwel altijd vanzelf over en het narcosemiddel dat bij cardioversies wordt gebruikt (propofol) is ook niet al te gezond. Alhoewel wel heel lekker inslaapt voor 10 minuutjes. Maar het gebruik van acenocoumarol (of een andere bloedverdunner) voelt wel veilig omdat het risico op een cardiovasculair probleem bij je hart of hersenen flink afneemt. En met zelfmanagement heb je van de bloedverdunners weinig last. Mijn waarden schommelen wel wat maar lang niet zo erg als in het begin.

Sommige mensen die Ascal cardio krijgen hebben daarentegen wel vaker problemen. En alhoewel het middel niet berucht is om zijn bijwerkingen. zijn deze er weldegelijk. En ook veel problemen met andere medicijnen. En de NOAC’s zoals bijvoorbeeld Pradaxa zijn weer een zwaardere belasting voor je nieren. Tenminste dat is mij ooit door een arts verteld.

Dus ik laat het maar zo. Dan maar 2 of 3x per jaar naar de trombosedienst om de zelftester te laten controleren en voor nieuwe stripjes.

Succes!