default-header

Re:Zon

Home Forums Reizen Zon Re:Zon

#82270
Job Pieter Tent
Gast

Ik plaats hier een (hart-)verhaaltje van mezelf. Ik vind het wel passen hier.
[url]http://www.hartgenoten.nl/20080812275/default-category/vakantie[/url]

weinigen hebben dit verhaaltje gelzen, dus kan ik het wel hier plaatsen 😛

Vakantie

Het zit er al weer op, de vakantie. Terug in Nederland, terug aan het werk.
Ik ben een paar weken weggeweest en zie dat er toch weer heel wat is veranderd op Hartgenoten.nl. Veel verbeteringen en meer gezichten.
Mijn vriendin en ik hebben genoten van een vakantie in Italië. Begonnen in de Toscane en via Rome een paar weken later in Venetië beland.

Lekker ontspannend?

Ik vraag het me toch af. Het grappige is dat mensen op vakantie gaan om te ontspannen, lekker tot rust komen, genieten enz enz…

Maar dan…
5000 km, 4000 treden, 1200 foto’s, 20 steden en dorpen, 50 restaurants, 15 musea, 10 kerken en een paar natuur fenomenen later zijn we weer thuis
Ga het eens na, is dit ontspannend? Normaal doen we in Nederland hier maanden over of meer . En dan op vakantie proppen we het in een paar weken, absurd toch eigenlijk?

Thuis aangekomen volgt een diepe zucht, een teleurgestelde blik, nog een laatste afzakkertje en de volgende dagen moeten we bijkomen van de vakantie. Doodop en slenterend lopen we rond. Onvoorstelbaar dat we dan vakantie noemen.

Nee!

Het was echt vakantie, zelden heb ik zo één ongelooflijk mooi land gezien. Als een klein kind die voor het eerst een windje in het gras laat, zo heb ik vaak vol verwondering en ongeloof stil gestaan. Met mijn mond open zitten gapen naar de gigantische, bijna vervallen gebouwen. Prachtig! Fantastisch dat nog ergens zoveel uit de oudheid bewaard is gebleven. Lopend door een tunneltje in een 700 jaar oud pand, schimmel op de plafonds, grote oude en zelfs rotte bielzen. Een geweldige ervaring. Taferelen die niet meer te zien zijn in ons landje.

Genieten toch?!