default-header

Re:Voorstellen

Home Forums De jongere hartpatiënt Voorstellen Re:Voorstellen

#89512
Kylie1986
Deelnemer

Nou, zal vertellen hoe het vandaag is gegaan, kreeg de uitslag van de echo, fietstest en de holter vandaag.
Pas aan het einde van de middag, dus had me al lekker nerveus zitten maken.
Eerst weer een hartfilmpje bij de assistente. Krijg ik de uitdraai mee om aan de arts te geven zodra ik aan de beurt ben. Staat er op de uitdraai, afwijking dit dat zus en zo, waarschijnlijk lateraal infarct! Ik meteen stressen natuurlijk, later liep die vrouw voorbij en ik vroeg haar of dat stukje op mij sloeg. Daar mag ik niets over zeggen, dat moet U met de cardioloog bespreken.
Na een uur wachten (!) mocht ik eindelijk naar binnen.
Uitslag fietstest, goed. Normaal verloop van de RR en pols.
Uitslag holter: enige ritmestoornissen, extra slagen (wist ik al). Twee per uur vanuit de kamer, 1 per uur vanuit de boezem (of andersom, haha). Volgens de cardioloog heeft de een hier last van de ander niet. Maar niet gevaarlijk, onschuldig dus. In zijn ogen is het medisch gezien ook niet nodig dat ik de Metoprolol blijf slikken, het is nu enkel voor het onderdrukken van de klachten.
Uitslag echo: een lekkende hartklep! Dat had ik niet verwacht..
Maar voor nu nog geen behandeling nodig, moet over 2 jaar terug daarvoor.

Gevraagd wat de consequenties zijn als ik weer zwanger wil worden. Moet daarvoor stoppen met de medicijnen, kijken hoe ik me dan voel. Als de klachten terugkomen, moet ik weer een afspraak maken. En dit dan wel ruim voordat ik zwanger wordt.
Dus had maar bedacht om te stoppen. Lees op internet dat de dosering gehalveerd moet worden tot minimaal 25mg per dag? En deze dosering 4 dagen aanhouden en dan stoppen.
Nou, we zullen zien.
Nu ben ik ergens toch wel geschrokken van die hartklep. Zit net naar de symptomen te kijken, klinkt mij bekend. Lijkt op de klachten die ik zonder medicijnen ook heb,
Iemand bekend hiermee?