default-header

Re:Vandaag gestopt…..

Home Forums Roken Vandaag gestopt….. Re:Vandaag gestopt…..

#82648
Anoniem
Inactief

Mensen blijven roken omdat nicotine verslavend is, de lever ontregelt, en dwingt tot meer roken om afkikverschijnselen te onderdrukken. Iedereen die rookt wil in zijn hart stoppen met roken. Maar de nicotineverslaving maakt dat schier onmogelijk.

Kortom: rokers zijn echt verslaafd, wat ze ook doen om dat te ontkennen.

Daarom helpt het ook niet om een repressief beleid op hen los te laten, zoals uit het verzet tegen het rookverbod blijkt. Junks laten zich hun maatje, de sigaret, niet afpakken, en al helemaal niet door een minister. Het is dat nicotineduiveltje in hun hoofd dat hen aanzet tot beweringen en daden, die zelfdestructief zijn.

Stoppen met roken is feitelijk niets anders dan dat duiveltje uitdrijven: iedere keer als dat duiveltje zegt: ik wil roken, antwoorden: pech, je krijgt je zin niet. En dat duiveltje zal, naarmate de nood hoger is, steeds harder schreeuwen, dreinen en drammen: ik wil rooooooooooken! Dat betekent alleen maar, dat duivelmans op sterven na dood is: je hebt hem bijna verhongert! Zo voelt dat althans bij mij.

Het enige dat ik doe en deed, de afgelopen weken: duivelmans zijn zin niet geven. Dat is alles. Dat heet stoppen met roken.