default-header

Re:Vandaag gestopt…..

Home Forums Roken Vandaag gestopt….. Re:Vandaag gestopt…..

#82429
Melanie
Deelnemer

Jaja haha de eerste mijlpaal heb ik gehaald: Vandaag precies 4 weken gestopt! En maar een keer een uitglijer gemaakt nou ik vind het toch wel heel wat. Nu nog volhouden want de afgelopen week heb ik het best wel weer moeilijk gehad. De keren dat snak naar een sigaret zijn wel minder maar als ik ze heb zijn ze wel erg heftig. Het kost mij dan toch wel veel moeite kost om eraan te te geven!

Wat mij ook opvalt aan deze keer van stoppen ( ik ben namelijk tijdens mijn zwangerschappen ook gestopt dit is dus al 4de keer dat ik stop ) is dat ik eigenlijk had verwacht dat het me deze keer zwaarder zou vallen omdat het de eerste keer is dat ik het echt doe voor mezelf. Ik heb eens een reportage gezien op discovery channel waarin te zien was hoe een ongeboren kindje in elkaar krimpt op het moment dat de moeder inhaleert. Dat beeld liet mij niet los……. Ook heb ik ( bij alledrie ) bloedingen gehad in het prille stadium van de zwangerschap dus ik had ook zoiets van als het mis gaat wil ik het mezelf niet hoeven verwijten. Ik wilde absoluut niet dat er iets met het kindje zou gebeuren en dat dat door mijn handelen kwam! Dat is natuurlijk een geweldige motivatie om te stoppen!

Vandaar dat ik ook verwachtte deze keer er meer moeite mee te hebben. Immers hoe egoistisch de mens de mens vaak van nature is stoppen met roken doen helaas veel mensen zonder succes. Toch vond ik het deze keer makkelijker. Ik weet eigenlijk niet waarom misschien om mezelf iets te bewijzen ( trots zijn op jezelf ) doorzettingsvermogen tonen misschien ook de omgeving laten zien dat je het kan….Misschien omdat ik met mn 3 kleine kinderen ook veel afleiding heb : In zon druk huishouden is er altijd wel wat te doen zeker als je alleen bent….

Alleen hoop ik dat ik het nu ook op de lange tijd vol kan houden. Het stoppen is niet het probleem maar ik voel ( zo ging het de vorige keren ook ) dat ik echt heel erg moet oppassen voor een terugval.

Na mijn zwangerschappen rookte ik nog niet pas na dat ik stopte met de bostvoeding. Misschien omdat ik toen een partner had die rookte ik weet het niet maar ik ben dus al 3 keer na anderhalf jaar ongeveer toch weer begonnen.

Zijn er mensen die dit herkennen en wat denken die erover? Wat moet je doen om niet opnieuw te beginnen? Wat zijn de redenen om wel of niet weer in de valkuil van de sigaret te lopen?

En is het niet een beetje zo eens een roker altijd een roker

Wat bij mij natuurlijk een wezenlijk verschil is met mijn stoppoging en veel andere mensen hier waarvan ik weet dat ze zijn gestopt, is dat de meesten stoppen wanneer hun gezondheid dat accuut van ze eist. Maar ik heb dat niet ik ben echt gestopt omdat ik dat wou.