default-header

Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

Home Forums Roken Staatsinquisitie opent jacht op rokers Re:Staatsinquisitie opent jacht op rokers

#82188
Sjarel
Deelnemer

Lieske, je gaat achteloos voorbij aan de kern van het probleem. In hoeverre vind je het normaal dat de staat regels en wetten maakt, die ertoe leiden dat de samenleving kapot wordt gemaakt. De sfeer wordt eruit gehaald. Als we die stijve harken in Den Haag moeten geloven, mag straks helemaal niks meer, dan moeten we allemaal christelijk geraffineerd worden. Openheid, zoals die nog bestond, wordt dan vervangen door stiekem gedoe, zoals je in de drugsscene al hebt.
Je kunt toch niet met droge ogen beweren, dat ,,ze” straks wel iets uitvinden voor uitlaatgassen, en dat beweer je in een wereld die bijna te gronde gaat aan klimaatveranderingen als gevolg van grootschalige milieuvervuiling – echt niet als gevolg van rokers. Waarom maken mensen zich druk over rokers, terwijl energiegiganten in Nederland kolencentrales gaan bouwen, die de zon straks nog verder verduisteren en ons echt de adem benemen, als we zo doorgaan?
Ik weet, het is een achterhoedegevecht, de niet-rokers mogen hun wil met staatssteun en door de staat ingestelde sancties opleggen aan de rokers. Maar de fanaten onder de niet-rokers zijn hun doel voorbijgeschoten: ze vernietigen de sociale en culturele middelen die Jan met de Pet en Truus van vier hoog achter nog hadden, om ongedwongen ergens in een gezellige sfeer samen te komen, waarbij er niet gekeken werd of Jan wel en Truus niet rookte of andersom. Nu zien Jan en Truus elkaar eenvoudigweg niet meer, en zitten ze waarschijnlijk de rest van hun leven eenzaam weg te kwijnen achter de treurbuis, al dan niet gehuld in een blauwe nevel van rook. Deze regering veroordeelt mensen tot eenzaamheid, en dat vind ik echt uitermate kwalijk!