default-header

Re:Sonjabakkeren werkt averechts

Home Forums Gewicht Sonjabakkeren werkt averechts Re:Sonjabakkeren werkt averechts

#81736
Anoniem
Inactief

Hallo Job-Pieter,

Mijn ervaring is dat er altijd beterweters zijn, die dan alles wat je zegt aan gaan vallen.
Sommige mensen zijn bijvoorbeeld ervan overtuigd dat koolhydraten slecht zijn.
Ze dan vertellen dat bij een tekort aan koolhydraten eiwitten omgebouwd worden tot glucose en dat dit zelfs ten koste kan gaan van spierweefsel, is dan pertinent niet waar. Of willen ze gewoon niet horen.

Verder is het voor iedereen mogelijk om zelf één en ander uit te rekenen als je de etiketten maar goed leest.

Van je totale voeding moet 50 – 55 % bestaan uit koolhydraten.
Eén gram koolhydraat levert 4 calorieën, dus van 1800 calorieën moet ruim 900 geleverd worden door koolhydraten, wat neerkomt op 225 gram koolhydraten. Op de meeste produkten staat hoeveel gram koolhydraten er per 100 gram inzit.

Van je totale voeding moet 30 % geleverd worden door vet.
Waarvan tenminste 2/3 onverzadigd.
Eén gram vet bevat 9 calorieën. Bij 1800 calorieën komt dat neer op zo’n 60 gram vet.

De rest, dus ongeveer 15 % moet geleverd worden door eiwit, met een minimum van zo’n 55 gram eiwit. (voor een vrouw van mijn leeftijd, 44 jaar)
Eén gram eiwit levert weer 4 calorieën. Dus bij 1800 calorieën komt dat neer op 67,5 gram eiwit.

Als iemand wil weten hoeveel eiwit, vet of koolhydraten in een bepaald produkt zitten, vraag maar raak. Dat zoek ik graag voor jullie op.

Als je je aan bovenstaande houdt en je beweegt daarbij voldoende dan moet het lukken om af te vallen. Ik ga het zelf in elk geval wel proberen.
Uiteraard ook liever zo min mogelijk alcohol. Eén gram alcohol levert 7 calorieën, zonder dat het ergens voor dient. Het wordt gewoon omgezet in vet en opgeslagen.

Mensen die toch graag willen drinken, zoals ondergetekende, doen er goed aan om toch tenminste 2 dagen achtereen niet te drinken. Ikzelf ben van plan om 4 dagen niet te drinken en 3 dagen met mate, als het lukt helemaal niet.