default-header

Re:geeuwen

Home Forums Hartinfarct geeuwen Re:geeuwen

#85998
Lisa
Gast

mesman schrijft:
[quote]ja ik slik lipitor ,ik geloof uit de verhalen te horen dat dit standaard voor geschreven wordt , en nu ik erover nadenkt het is vooral erger geworden nadat de lipitor verhoogd is .
Ik lig nu 1 uur in bed en als ik dan noch niet slaap ga ik eruit glas warme melk ,15 min op en dan weer naar bed ,vaak duurt het dan nog 1a2 uur voordat ik slaap ,en de uitdrukking slaap je niet dan rust je toch(door mijn moeder vaak gebruikt)daar geloof ik niet in.van wakker liggen wordt je hartstikke moe
Groetjes Sophia[/quote]

Nou, zeg dat wel, van wakker liggen en maar woelen wordt je zeker moe!! Dan mis je de nodige REM slaap (de droom slaap), die is belangrijk, wie bv diazepam slikt krijgt ook minder diepe REM slaap, die slaappillen hebben dus eigenlijk (als men ze langer dan 2 weken neemt) een averechts effect.. :silly:
Als ik een paar uur mis van mijn nachtelijke slaap, dan merk ik dat overdag al.

Dus je slikt Lipitor Sophia…… ja, slapeloosheid is ook van die statine een gemelde bijwerking.

Misschien wil je arts een andere statine geven (pravastatine proberen bv?) of de dosis maar weer verlagen, want goed slapen is heel belangrijk voor de gezondheid.

Groetjes,
Lisa 🙂

PS: neem je Q10 bij de statine….. door Q10 gebrek (en dat komt door de statine, bij iedereen) kun je ook nog extra moe worden.