default-header

Re:Aan mijn lijf geen polonaise

Home Forums Orgaantransplantaties Aan mijn lijf geen polonaise Re:Aan mijn lijf geen polonaise

#81852
Job Pieter Tent
Gast

Uiteindelijk ga ik toch kiezen om mijn codicil aan te passen. Ik heb het in mijn ogen goed overwogen en toch de genoemde factoren maar meegenomen. Gezien het forum er mee gebombardeerd is.
Ziel:
Zo concludeer ik voor mijzelf dat de ziel niet gekoppeld is aan organen, maar dat er slechts een geheugenwerking in stand is gebleven. Zoals informatie in/op Ram modules (computer onderdeel). Daar blijft ook informatie in staan zonder dat we er voor kiezen om dit hier op te slaan. (dus geen stukje ziel in de organen)
Het enige wat ik niet wenst te doneren zijn mijn ogen, ofwel het hoornvlies ervan. Ogen zijn namelijk de weerspiegeling van de ziel!
Hemel:
Als lichaam en ziel zich bij de hemelpoort elkaar weerzien (sterk verhaal, gezien het lichaam intussen al aan het ontbinden is) en alle organen zijn verdwenen, zou een god dan niet zeggen; Je bent goed geweest voor je medemens, je krijgt een nieuw lichaam? Dan zou het toch écht de hemel zijn? Ze zeggen toch altijd dat alleen mensen die goed zijn geweest in de hemel komen.
Wat is goed dan eigenlijk? Ik ken weinig, wat zeg ik, geen mensen die onbevlekt zijn. Het ultieme offer brengen zou dit toch goed maken?

Maar voor mij zijn dit geen echte redenen. Mij ging het er alleen om dat mijn familie er niet onder hoeft te lijden. Ik hou het liever wat realistisch en niet zo vergezocht.