default-header

PieterM schreef:

Home Forums Ik kom graag in contact met… Hart & UWV PieterM schreef:

#93497
henk1956
Deelnemer

[quote=PieterM]

Hallo Medeforumleden, Ik kom graag in contact met lotgenoten die ook de moeilijkheden ervaren van het huidige UWV ondanks hartritmestoornis en hartfalen niet duurzaam afgekeurd moet zelfs 40 uur werken ?

[/quote]

 

Dag PieterM,

Ik heb hartfalen en ritmestoornissen. Ik heb geprobeerd te re-intergreren maar dat liep op alle kanten mis. Ik probeerde mijn conditie op alle mogelijke manieren te verbeteren, maar dat ging niet zo goed. Ik kwam daarmee niet zo heel ver.

Wat heb ik verder gedaan: (op advies van mijn Vakbond) Bij de cardioloog aangegeven dat ik nog steeds snel moe ben en bijvoorbeeld na 5 minuten wandelen al begin te puffen (kortademig).

Verder: overige verstoringen in je gezondheid zijn heel belangrijk. Dat heet comorbiteit. Dus als je bijvoorbeeld epilepsie hebt of ook kortademig bent door vroeger te veel gerookt te hebben is dat ook belangrijk.

De keuringsarts vraagt informatie op bij de cardiolooog. De cardioloog moet dus een goede inzage hebben in je beperkingen.

Ook een belangrijk gegeven is de LVEF (Linker Ventricul Ejectie Fractie) ofwel het percentage van wat er in gaat en wat er uit gaat (linker ventricul). 60% is normaal, waarden onder de 40% merk je echt. Bij waarden onder de 30% wordt de implementatie van een ICD overwogen.

Aarzel niet om bij je huisarts meer beperkingen te noemen. Deze heeft ook inzicht in je beperkingen van je hartfalen en kan goed inschatten wat dat voor je betekent.

Dit alles resulteert in een medisch dossier waar de honden geen brood van lusten.

In mijn geval: herkeuring aangevraagd, met motivatie. De eerste keuring een paar jaar eerder was 79% Arbeidsongeschikt (AO) met mogelijkheden voor herstel.

Bij het eerste bezoek aan de verzekeringsarts (VA) van het UWV zei deze na het gesprek dat de artsen tegenwoordig niet zelf direct mogen afkeuring maar dat dit door de Arbeidsdeskundige (AD) moet gebeuren. De AD nam niet de moeite mij uit te nodigen voor een gesprek maar handelde het enge weken later telefonisch af. Na een paar gerichte vragen over mijn mogelijkheden werd ik "ter plekke" 100% duurzaam afgekeurd.

Ik heb ook van anderen, met geheel andere klachten in grote lijnen hetzelfde verhaal gehoord.