default-header

Ablatie

Home Forums Ritmestoornissen Ablatie Ablatie

#93229
Roland
Gast

Hallo Loreana,

ik heb 2 keer een ablatie gehad. De cardioloog verzekerde me dat de ruimte waarin dit gebeurt de veiligste van het ziekenhuis is. Je krijgt een operatiejasje, mutsje en sloffen. Ik had extra sokken meegenomen want deze ruimte is niet bepaald warm. Bij mij is in beide liezen, waarin ik van te voren een plaatselijke verdoving kreeg, een katheter aangebracht. Er wordt geprobeerd de ritmestoornis op te wekken en als duidelijk is waar die vandaan komt zal die ‘gebrand’ worden. De elektrofysioloog blokkeert zo de elektrische prikkels in het hart die het ritme verstoren.
Je ligt op een vrij smal bedje, het is belangrijk om stil te liggen. Je wordt continu bewaakt. Na de ingreep gaan de katheters er weer uit en wordt er even flink op de liezen geduwd. Bij mij zijn er een soort plugjes ingeduwd die vanzelf oplossen. Daarna ga je naar de verpleegafdeling waar je nog een aantal uurtjes plat moet blijven liggen. Meestal mag je daarna naar huis maar het kan ook zijn dat je een nachtje moet blijven.
Bij mij is nooit over een roesje gesproken, alleen de liezen waren verdoofd. Dit kun je van te voren wel met de elektrofysioloog bespreken.

Heb jij helemaal geen info van het ziekenhuis gekregen?
Ik geef je voor extra informatie de volgende link:

https://www.hartstichting.nl/behandelingen/ablatie

Heel veel sterkte en succes!

Groet,
Annemarie