default-header

Reageer op: Vierdaagselopers aan de dikke kant

Home Forums Gewicht Vierdaagselopers aan de dikke kant Reageer op: Vierdaagselopers aan de dikke kant

#81449
alanis
Deelnemer

ha annemarie,
ja dat mensen het niet begrijpen dat is moeilijk vooral als je het zelf ook niet begrijpt dus dan is het moeilijk uitleggen. Ik heb wel eens dat ik overduidelijk heel slecht ben, ga ik boswandeling maken met vriendin maar dat is dan het enige dat ik die dag doe en moeilijk. En dan is het bv dinsdag en belt die vriendin vrijdag: ga je mee uit?
dus helemaal niet vragen ben je al weer beter? dan reageer ik soms niet meer op zulke sms’jes en is het van: ja maar hoe moet ik meeleven als je nooit iets vertelt?
een kennis van me heeft leukemie en dus grote kans dat ze er over een paar jaar niet meer is, die is afgevallen. En zelfs de mensen die weten wat ze heeft gaan dan nog zeggen: o je ziet er zo goed uit (inderdaad roze wangetjes door medicijnen daarvoor zag ze nogal geel) en wat ben je afgevallen, wat goed. Dat vind ik dan zo ontzettend dom. Ik ken ook iemand die wekelijks moet dialyseren, die is een half jaar weggeweest en kwam weer terug en iedereen zei nota bete: wat zie je er goed uit. Ze was echt vel over been, ik schrok me kapot, ze was heel erg mager. En je weet waarom. Dat ze een paar keer bijna dood was en toen een paar weken in het ziekenhuis en nu elke keer weer dialyseren. Dat weet iedereen. En dat mensen dan toch haar complimenteren met dat ze zo mooi slank is. Daar kan ik niet bij. zo dom als mensen soms zijn. Maar zaken als vermoeidheid: daar moet je maar gewoon even doorheen. Ja als je de hele dag in bed ligt wordt je daar ook moe van he, gewoon even een frisse neus halen etc.
Ik ben regelmatig op wc’s een beetje ”out” dus een half uur voor me uitstaren ik ga dan een beetje ”weg”. Dan staan er mensen voor de deur te bonzen die denken dat ik heel egoistisch ben om die wc zo lang voor mezelf te houden. Die zijn dan echt boos. Soms vraag ik ze; ”waarom denk je dat ik er zo lang op zat”, misschien ben ik wel ongesteld, misschien wordt ik niet goed, misschien ben ik aan het hyperventileren etc etc je kunt duizend redenen bedenken. Dat ik het speciaal doe om jou te pesten dat is een mogelijkheid maar je kunt het eerst ook vragen. Dan kijken ze weg en komen er nooit op terug. Ik heb een goede vriendin die ik niet meer zie, ze praat altijd over haar problemen, toen ik zelf eens ook een probleem kreeg, weliswaar een heel vaag medisch probleem van lage bloeddruk etc. toen ging ze er de hele tijd doorheen praten. Ik zei: ok ik had deze week twee keer een bloedneus ben thuis drie keer out gegaan maar kwam na drie uurtjes vanzelf weer bij geen probleem maar ik ben wel out gegaan gisteren midden op straat dat vond ik wat minder omdat iedereen het dan kan zien. Ik schaam me dan. En dan begint ze dwars er doorheen gewoon te praten over de roddels op haar werk etc. Toen heb ik gezegd: als je mijn vriendin wilt zijn moet het wel wederzijds zijn, moet je ook naar mij luisteren evenveel uren als dat ik naar jouw sorus luister. Toen antwoordde ze: dat kan ik er nu neit bij hebben want ik heb het al zo moeilijk, weet je wat jij moet doen: je moet mindfullnessen. Dan lossen al jeproblemen op als je gaat mindfullnessen, joga en meditatie. Ik heb toen echt gezegd: ok nu houd het op ik heb niet iets psychisch het is medisch, het is meetbaar. Maar ik zie sommige mensen niet meer omdat de vriendschap er altijd op gebaseerd was dat ik luisterde naar hun problemen. Dat heb ik jarenlang bij diverse mensen gedaan. En nu het andersom is willen ze niet luisteren. En dan zeggen ze ”je zuigt” je praat alleen maar over problemen, doe niet zo negatief. Dan denk ik: jij zuigt, ik heb jarenlang wekelijks uren naar jouw kleine problemen geluisterd en als je beste vriendin helemaal out gaat regelmatig dan wil je het daar niet over hebben. Het is angstig en ingrijpend en als ze dat niet willen horen dan wil ik hun sorus ook niet meer horen.