default-header

Reageer op: atorvastine

Home Forums Algemeen atorvastine Reageer op: atorvastine

#80794
BernardWG
Deelnemer

Nitraat wordt in het lichaam inderdaad nitriet. Alleen wanneer het geen biologische teelt is, dan is teveel bladgroenten een probleem, voor zover je van een voedingsmiddel die 1 molecuul verwijderd is van heet menselijk lichaam kan spreken dat het een probleem is. Maar, even terugkomende op het nitriet. Waneer je geen biologische groenten en fruit eet, dan hebben deze voedingsmiddelen twee zuurstof moleculen (O2) te weinig, die bij biologische voeding WEL aanwezig is. Het gevolg is, dat indien er nitraat wordt omgezet naar nitriet zonder deze twee extra moleculen dat VRIJE RADIKALEN vrij spel hebben. Vrije radikalen hebben een zeer schadelijk effect op ons lichaam. Google er maar naar ! Dit heeft dan ook weer gevolg op onze anti oxidanten die door de vrije radikalen om zeep worden geholpen. Met als gevolg een versneld verouderingsproces. Daarentegen staat dat indien men biologisch eet, de vrije radikalen worden ingeperkt door de twee extra zuurstof moleculen (O2) die in de voeding aanzweig zijn. De vrije radikalen gaan hiermee een verbinding aan, met als gevolg dat ze geen schade kunnen doen terwijl de anti oxidanten (die in zeer grote hoeveelheden in biologische voeding aanwezig zijn !!!) zullen helpen ons lichaam tegen verdere oxidatie te beschermen. Naar mate we ouder worden, roesten of oxideren we steeds meer, dus hebben we ook meer anti oxidanten nodig. Daar komt nog bij dat biologische voeding, omdat zij in hummus grond wordt gekweekt, zoder kunstmest en zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen veel compacter, sterker en meer weerstand heeft ontwikkeld dan conventieel gekweekt voedsel. Dit heeft weer tot gevolg dat door de langzamere en gestage en compacte groei, er 40 % minder water in het biologische product zit, en vele (misschien wel honderden !) andere stoffen die ons lichaam zo hard nodig heeft zoals Omega’s, veel mineralen en vitaminen etc. , die maar heel weinig nog in conventioneel voedsel te vinden zijn !!! Wel eens van uitgeputte grond gehoord ? De Nederlandse bodem is voor meer dat 60 % al uitgeput als gevolg van het gebruik van kunstmest ! Je begrijpt, dat het gevarieerd eten van bioloigsche groenten en fruit ons lichaam helpt te beschermen tegen allerlei kwalen. Ik kan ervan meepraten. Binnen 3 maanden waren mijn kransslagaderen schoon en waren alle infectie haarden bestreden, aangetoond met een MIBI. En natuurlijk, de omgeving, ons vervuilde millieu blijft een onbekende factor. Of je nu biologisch eet of niet. Maar dat doet niet af aan de vele, zeer vele voordelen van biologisch voor de gezondheid van ons lichaam. Nog tenslotte. Er waren 80.000 eetbare planten in de wereld. Door onze conventionele industrie van mono culturen hebben we deze gereduceerd tot nog maar 8 soorten waar nog ander eetbare planten van worden afgeleid. En dan nog maar niet te vergeten de GM zaden. De Ruiter Seeds is nog pas overgenomen door Monsanto in Nederland. Binnen enekel jaren zal al het plantaardig voedsel in Nederland van GM oorsprong zijn. Ga maar snel een tuintje beginnen. 😆