default-header

Reageer op: Pijn na open hart operatie op de borst/in de borst?

Home Forums Help?!? Pijn na open hart operatie op de borst/in de borst? Reageer op: Pijn na open hart operatie op de borst/in de borst?

#127872
Astrid
Gast

Ik heb bijna 3 jaar geleden een open hart operatie ondergaan. Alles ging goed volgens de chirurg en de wondgenezing ging voorspoedig. Ik had wel heel erg veel zenuwpijn aan de huid van de borst en die was zo erg dat ik daar tenslotte na veel zeuren morfine voor kreeg. Het duurde een paar maanden voordat die pijn over was. Volgens de artsen waren er veel kleine huidzenuwen beschadigd.
Ik had ook veel pijn en steken aan mijn borstbeen en sternum. En als ik ging liggen een sterk opzij trekkend gevoel in beide borsten.
Nu bijna 3 jaar later heb ik dat trekkende gevoel nog steeds elke keer als ik op mijn rug ga liggen. En ook rondom en gedeeltelijk in beide borsten is het pijnlijk als je erop drukt, alleen niet aan de onderkant van de borsten.
Ik heb dit meerdere keren aan de cardioloog gemeld en ook aan de huisarts, maar men doet er niks mee. Het lijkt alsof de boodschap is dat ik er maar mee moet leren leven.
Ik zou graag willen weten of andere vrouwen daar ook last van hebben.